Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Erntedankfest - sărbătoarea recoltei pentru şvabii sătmăreni
Florin Răchitan  - Duminica, 7 Septembrie 2008

Ca în fiecare an la începutul toamnei, şvabii sătmăreni, mai precis Organizaţia Tineretului German "Gemeinsam" a organizat şi la sfârşitul săptămânii trecute Sărbătoarea Recoltei - Erntedankfest, acestea căpătând o amploare mai mare de la an la an.
 
Peste 200 de tineri sosiţi din localităţile şvăbeşti din judeţul Satu Mare, dar şi din judeţele învecinate şi chiar din Slovacia, au defilat sâmbătă prin centrul municipiului Satu Mare, în port popular şvăbesc, în aplauzele spectatorilor ad-hoc. Din coloană a făcut parte şi un grup de tineri oşeni, precum şi un ansamblu folcloric maghiar şi cu toţii au fost însoţiţi de fanfarele reunite ale Forumului Democrat German din Foieni, Ciumeşti şi Urziceni.

După defilare, la Filarmonica "Dinu Lipatti" a avut loc o reuniune a tuturor ansamblurilor folclorice participante la sărbătoare, iar cu această ocazie spectatorii s-au putut delecta cu spectacolele prezentate de formaţii artistice din Satu Mare, Oradea, Târgu Mureş, Ardud, Vişeu, Sanislău, Urziceni, Tiream, Foieni, Ciumeşti, Moftinu Mare, Agriş şi Drăguşeni.Tags: svabi  sarbatoare  erntdankfest  
10294 vizite
Distribuie pe