Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Carei s-au marcat 180 de ani de la nașterea lui George Marchiș
Centrul Cultural Carei  - Vineri, 15 Aprilie 2016

Vineri, 15 aprilie 2016, de la ora 11.00 reprezentanții Direcției de Cultură Carei, ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi” și ai Bibliotecii Municipale Carei, au depus o coroană la placa memorială a poetului George Marchiș în Curtea Bisericii Greco-Catolice Sf. Andrei, marcând 180 de ani de la nașterea acestuia.     

În cadrul manifestării a fost rostită o rugăciune de către Pr. RăzvanValentin Remeş, din partea bisericii Sfântul Apostol Andrei, iar Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural, a spus câteva cuvinte despre George Marchiș. 

La eveniment au mai luat parte elevi ai clasei a III-a B de la Școala Gimnazială numărul 3 din Carei, însoțiți de profesoara Mihaela Bota.      

Poet, preot și profesor, George Marchiș s-a născut la Tămaia în 16 aprilie 1836. A publicat în revistele Contemporanul, Gazeta Transilvaniei, Muza Română, Amicul școalei, Amvonul, Sionul Românesc.

A trecut la cele veșnice în Carei, iar cu ocazia morții sale, revista Familia l-a elogiat ca pe „unul dintre cei mai inteligenți preoți ai diecezei orădene”.

Tags: george marchis  comemorat  carei  
1001 vizite
Distribuie pe