Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Eveniment ecologic la Vetiș
APM Satu Mare  - Joi, 21 Aprilie 2016

Cu ocazia evenimentului ecologic ,,22 Aprilie – Ziua Mondială a Pământului”  joi la Școala Gimnazială Vetiș a avut loc o acțiune inedită desfășurată sub directa coordonare a învățătoarelor Daniela Șereș și Monica Bojan la care au participat 60 de elevi ,15 părinți și cadre didactice.

La eveniment au participat Elisabeta Bekessy director executiv APM Satu Mare, conducerea primăriei Vetiș în persoana primarului Juhasz Ludovic și Codrea Dan- viceprimar și nu în ultimul rând Hudacsko Gyongyi directorul școlii.

Acțiunea dedicată evenimentului ecologic a debutat cu un concurs -"Ce stim despre planeta Pamant"-ocazie cu care echipajele denumite generic:  Apa,  Atmosfera,  Soarele și Pământul, s-au întrecut în cunoștințele acumulate în domeniul protecției mediului, după care a urmat sceneta "Natura te iubim și te îndrăgim" și parada  costumelor realizate din materiale reciclabile. Nivelul de atracție a acțiunilor a culminat cu activitațile realizate împreună cu parintii "Confectionare de obiecte din materiale reciclabile " prezentarea obiectelor realizate de către părinți.

La finalul acțiunii, Elisabeta Bekessy a felicitat conducerea școlii și cadrele didactice pentru implicarea în  educarea tinerei generații cu privire la  necesitatea protejării mediului, iar pe elevi pentru implicarea activă în acțiunile dedicate celebrării evenimentelor de mediu. Totodată a adresat chemarea către părinți, cadre didactice și elevi să participe în viitorul apropiat, în calitate de voluntari ecologi la Campania de informare a locuitorilor comunei Vetiș cu privire la impulsionarea colectării selective a deșeurilor reciclabile având în vedere că la nivelul comunei vor fi amplasate numeroase puncte de colectare ale deșeurilor reciclabile dotate cu containere special pentru fiecare tip de deșeu.

Directorul Hudacsko Gyongyi a decernat premiile pentru cei mai activi ecologi, iar din partea APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy a oferit câte o diplomă de onoare conducerii școlii și învățătoarei Daniela Șereș.

 

Tags: eveniment  ecologic  vetis  
1282 vizite
Distribuie pe