Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Asociația de Teatru Trojka din Budapesta vine la Carei
Centrul Cultural Carei  - Marti, 10 Mai 2016

Spectatorii careieni au ocazia să facă cunoștință cu teatrul fizic, duminică 15 mai, de la ora 19, în sala Teatrului Municipal.

Atunci își va prezenta spectacolul DR.Asociația de Teatru Trojka din Budapesta, pe care l-au adaptat după nuvela „Un medic de țară”, de Franz Kafka și „Visele tale”, în colaborare cu Teatrul Cinematograf Átrium.

Spectacolul durează 70 de minute, iar dacă spectatorii doresc, după încheierea lui, poate avea loc și o discuție cu realizatorii acestuia.

Atenționăm publicul căspectacolul consumă vise! O treime din viață o petrecem dormind. De cele mai multe ori visăm, dar nimeni nu poate dezlega la ce ne folosec visele. Dacă nu le notăm sau nu le povestim unii altora, de regulă le uităm. Nu există o experiență și o întâlnire mai apropiată de subconștient decât visarea.

Teatrul de vise al Asociației de Teatru Trojak este o aventură în trei, cu nuvela lui Franz Kafka „Un medic de țară”, adaptată, cu visele notate ale spectatorilor, alături de arhiva de filme a comunității online de visători Dream pire Projket, plus că renaște de la un spectacol la altul.

Dream pire este o colecție virtuală de vise realizată în2013, care adună visele unor persoane de diferite naționalități. „Capetele vorbitoare” sunt înregistrate cu o cameră și tăiată în cadru fix.

Momentan colecția cuprinde mai mult de 3.000 de vise și se extinde continuu. Spectacolul e regizat de Soós Attila. Interpretează: Boncsér Sára, Bárnai Péter și Sütő András. Costume: Szabó Márton István. Dramaturg: Muhi Zsófia. Asitent de regie: Győri Aliz.Trojka Asociația de TeatruTrojka s-a înființat ăn 2013.

„Trojka” înseamnă în limba rusă trăsură cu trei cai. Acest trio se compune din creatori, din spectacole și din spectatori. Suntem un grup deschis, în cadul căruia, în funcție de programări, toată lumea poate intra și ieși. Spectacolele noastre sondează limita dintre teatrul fizic și cel clasic la nivelul tuturor elementelor creative: adaptarea,unitatea dintre mișcare și limbajul gestual, accentuarea muzicii și a elementelor vizuale.  Realizăm serii de mișcări din care se nasc imagini.

Imaginile devin scene, care se transformă în povești. Fiecare element vizual generează și o o compoziție muzicală. Universul nostru vizual e minimalist, ceea ce ne face ușor adaptabili la orice spațiu teatral.

Biletele costă 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari. Ele se pot achiziționa, de luni până vineri, între ora 9 și 16, la Caseria Centrului Cultural Carei și cu o oră înainte de spectacol, în Teatrul Municipal.             

Tags: asociatia de teatru trojka  budapesta  carei  
1181 vizite
Distribuie pe