Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Seară magnifică de jazz cu Erik Truffaz Quartet și Sophie Hunger
Centrul Cultural G.M. Zamfirescu  - Luni, 16 Mai 2016

Și a fost duminică seara concertul de jazz  Erik Truffaz Quartet și Sophie Hunger! Sala filarmonicii, aproape plină. Lume deosebită, fețe pe care nu le vezi la nici un fel de alte concerte. Mare parte iubitori, cunoscători, unii chiar împătimiți de acest gen muzical.

Au venit spectatori și din Baia Mare, Sighetu Marmației, Seini, Zalău sau Oradea. Nu în fiecare zi ajunge o asemenea trupă în Satu Mare, nici chiar în România. După ce cu o seară înainte au cântat la Budapesta cu sala plină, artiștii au poposit pe scena sătmăreană după cinci ani, în 2011 ei fiind prezenți atunci la Samfest Jazz.

Concertul a început cu un mini-recital al lui Sophie Hunger, o artistă aflată în plină ascensiune, cu o voce pe care o stăpânește impecabil. Chitara și pianul au însoțit-o, completându-i fericit glasul. Cu o simplitate și modestie caracteristică marilor artiști, Sophie s-a dăruit total publicului.

A urmat apoi quartetul Erik Truffaz cu inegalabilul artist,  al cărui nume îl poartă. Trompeta-i magică a răsunat ca un strigăt către muzica adevărată. Profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, cei patru instrumentiști au avut pe rând momentul lor de reprezentație.

O combinație fericită între două generații, pianistul Benoit Corboz și maestrul Truffaz, amândoi cu părul alb, au excelat prin maturitate și experiență, în timp ce basistul Marcello Giuliani  și toboșarul Arthur Hnatek au venit cu vitalitatea și exuberanța specifică tinereții.

Și totuși, deasupra tuturor, trompeta lui Truffaz, sunetul ei magic ne-a gâdilat auzul. Bătrânelul simpatic, simplu, dar sofisticat, emanând un aer parizian (cu toate că vine din Elveția) a magnetizat privirile tuturor.

Împreună au reușit să creeze o stare excepțională, fără stridențe, o muzică ce poate încânta pe oricine, cunoscători sau simpli iubitori de muzică bună. La unison, toți au fost de acord că au asistat la un concert unic, pe care l-au răsplătit cu minute în șir de aplauze. Dar cel mai pregnant ne-au rămas în minte zâmbetele largi lipite pe fețele auditoriului, la ieșirea din sală. 

696 vizite
Distribuie pe