Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Ziua Mondială a Mediului va fi marcată la Satu Mare
APM Satu Mare  - Vineri, 3 Iunie 2016

Ziua Mondială a Mediului (Ecologiei) – 5 Iunie – instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Națiunilor Unite (UNEP).

Această zi se sărbătorește în ziua de 5 iunie a fiecărui an și constituie un prilej pentru instituțiile guvernamentale, administrațiile locale, asociațiile de tineri, organizațiile nonguvernamentale, întreprinzători, industriași, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenția asupra necesității protejării factorilor de mediu.

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un semnal și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare. Tema acestei zile este de a aduce cat mai aproape de oameni problemele de mediu, imputernicindu-i pe acestia cu actiuni prin care pot deveni activi fata de dezvoltarea durabila.

Anul acesta evenimentul se desfășoară sub  deviza  "Nebun pentru natură" în scopul atragerii atenției asupra posibilităților pe care oamenii le au pentru a proteja mediul prin acțiunile lor zilnice  care par neînsemnate dar  pot face foarte multe pentru a păstra  un mediu curat și sănătos.

Ziua Mondială a Mediului poate fi celebrată în mai multe moduri, inclusiv prin mitinguri stradale, parade de biciclete, concerte, concursuri scolare, plantare de copaci, campanii de curățenie și multe altele.

Pentru a celebra acest eveniment și în acest an Agenția pentru Protecția Mediului organizează diverse acțiuni pentru a atrage atenția opiniei publice asupra importanței protejării mediului:

- În data de 10.06.2016 ca avea loc un concurs de afișe cu tema ”Spune NU schimbărilor climatice ” în cadrul Campaniei ”Cel mai tare la reciclare”. Concursul se va desfășura la Casa Șvabilor din municipiul Satu Mare de la ora 10 cu participarea echipajelor de la instituțiilor de învățământ înscrise în campanie.

- În data de 12.06.2016 respectând tradiţia începută în anul 2007, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, Primăria Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare organizează  cea de a VIII a ediţie a „Paradei Florilor” care are ca scop conştientizarea comunităţii sătmărene privind importanţa protejării mediului și a spaţiilor verzi.

Startul acţiunii se va da la Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” începând cu ora 10.00 printr-un alai format din cicliști, majorete, toboșari, precum şi mașini ale unor agenți economici împodobite cu flori, însoţiți de participanţi îmbrăcaţi în costume din materiale reciclabile.

Acțiunea”Parada florilor” va avea următorul program:

- ora 9,30-adunarea participanților în fața ”Casei Verzi” din Grădina Romei

- depunere de coroane la bustul lui Kiss Gedeon -  Părintele Grădinei Romei

pornirea din fața grădinei Romei, a alaiului condus de bicicliști, mașini alegorice ale agenților economici decorate cu flori și parada copiilor îmbrăcaţi în costume din materiale reciclabile, cadre didactice, organizatori, cetățeni. Parada se va finaliza în fața Catedralei Romano-Catolice .

Ziua Mediului este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce facem pentru a ajuta la protejare mediului. Este responsabilitatea noastra de a avea grija de ceea ce ne inconjoara si de a asigura supravietuirea tuturor intr-un mod echilibrat.

 

Tags: ziua mediului  satu mare  
926 vizite
Distribuie pe