Locale Altele
Joi, 30 Martie 2023
Joi, 30 Mar 2023
Ansamblul ”Florile Tărnii”, premiat la un festival de folclor în Polonia
Centrul de Creaţie Satu Mare  - Marti, 12 Iulie 2016

Duminică, în localitatea Țicenița (Trzcinica) din Polonia, regiunea Podkarpacie, într-un cadru rustic s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a ”Festivalului Internațional de Folclor din Carpați”.

La acest eveniment au participat, datorită Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii” din Tarna Mare, aceștia obținând Premiul Special al juriului și Premiul de Autenticitate. Delegația a fost condusă de George Negrea – consultant artistic al Centrului de Creație Satu Mare.

Juriul a fost format din: președinte - Stanisław Łukaszczyk,  Jolanta Danak - etnomuzicolog,  Jerzy Dynia – etnomuzicolog, Tadeusz Lopatkiewicz – etnograf și Jagwiga Adamczyk – interpret de muzică populară.

”Ideea  acestui eveniment este aceea de a păstra tradițiile populare, cum ar fi cele de artizanat, arta populară, bucătăria regională, costume și muzică specifică zonei carpatice, ne bucurăm foarte mult că și anul acesta avem participanți din România. Ansamburile românești sunt foarte apreciate la noi în Polonia. Anul trecut, Ceatăra din Carei a obținut premiul cel mare la acest eveniment” - a declarat directorul Casei de Cultură al orașului Jasło, Janna Duc.

Primarul Orașului Jasło, Stanislaw Pankiewic, a fost impresionat de prestația ansamblului sătmărean și a spus că ține neapărat să participe în județul Satu Mare la festivaluri cu ansamblul folcloric al orașului pe care îl conduce.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria Orașului Jasło, Casa de Cultură a orașului Jasło și a comunei Țicenița și Asociația ”Țicenița Împreună”.

De asemenea la festival au mai participat ansambluri din Republica Cehă, Slovacia, Lituania și Ucraina.

Tags: tarna  florile  festival  folclor  polonia  
1863 vizite
Distribuie pe