Locale Altele
Miercuri, 18 Mai 2022
Mie, 18 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Defilare, dansuri, concerte și bal la întâlnirea anuală a șvabilor
Florin Răchitan  - Duminica, 7 August 2016

Ulițele satului Moftinu Mare s-au umplut duminică de viață în timp ce sute de participanți la întâlnirea anuală a ansamblurilor folclorice șvăbești au defilat în costumele lor tradiționale din diferitele regiuni ale județelor Satu Mare și Maramureș.
Manifestările ediției din acest an a tradiționalei întâlniri Schwabentreffen au început sâmbătă, la Casa Șvabilor din Satu Mare, cu un simpozion despre istoria de trei secole a prezenței etnicilor germani pe aceste meleaguri, moderatoarea discuțiilor fiind realizatoare emisiunilor în limba germană de la Televiziunea Română, Christel Ungar-Țopescu.
Duminică a fost rândul unuia dintre cele mai mari sate ale șvabilor sătmăreni, Moftinu Mare, să găzduiască întâlnirea propriu-zisă din acest an, membrii ansamblurilor folclorice participând la slujba festivă de la biserica din localitate, imediat după parada costumelor populare.
Manifestările continuă toată ziua în curtea sediului Forumului German, cu program cultural asigurat de participanții la întâlnire, cu o masă bogată de pe care nu pot să lipsească celebrele ștrudli, iar ziua se încheie cu un bal șvăbesc tradițional. 

Tags: intalnire  svabi  moftin  
3471 vizite
Distribuie pe