Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert extraordinar Toth Vera la final de AugustFest în Carei
Centrul Cultural Carei  - Luni, 8 August 2016

Cea de-a noua ediţie a Festivalului AugustFest s-a încheiat duminică, 7 august 2016, cu un recital de zile mari al îndrăgitei soliste Tóth Vera din Budapesta, acompaniată de formaţia Abrakazabra din Debreţin.

Acompaniamentul instrumental de cea mai bună calitate, varietatea de ritmuri şi genuri, de la funky la soul, blues, jazz şi rock şi mai ales vocea unică şi personalitatea plină de energie a câştigătoarei concursului „Megasztár”, ediţia 2003-2004, au reprezentat ingredientele unei seri de neuitat pentru careieni.       

Bis-ul de la final şi ropotele de aplauze ale celor peste 2.000 de oameni, care au durat minute bune, au demonstrat faptul că publicul a fost de-a dreptul vrăjit de artişti. La finalul recitalului, muzicienii şi-au făcut poza tradiţională  alături de spectatori, pentru a o posta pe o reţea de socialiare.  

În deschiderea programului au evoluat două dintre cele mai apreciate şi experimentate soliste din actual componenţă a formaţiei Castelanii, de la Centrul Cultural Carei, pregătite de profesorul Szűcs József: Altfater Andrea şi Nagy Anita. Pentru realiările lor în domeniul muzical, cele două soliste au primit o diplomă de merit din partea  Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei.
Astfel s-a încheiat cea de-a noua ediţie a Festivalului AugustFest la Carei. Timp de şapte zile, careienii şi nu numai s-au bucurat de evenimente variate pentru toate gusturile şi vârstele: de la spectacole de muzică uşoară, muzică retro, muzică de petrecere, gală de operetă şi canţonete, demonstraţii de dans modern, de societate, sportiv, dansuri, muzică populară şi tradiţii maghiare şi şvăbeşti, muzică şi dansuri populare româneşti, competiţii sportive în compania unor invitaţi de renume precum: Ansamblul de dansuri populare „NyilóAkác” din Valea lui Mihai, Formaţia de Dans Modern  „Mirabela” de la Palatul Copiilor Arad, solişti şi instrumentişti ai  Operei Maghiare din Cluj-Napoca, interpreţii de muzică populară Laura Bakk, GeorgianaMarina, Radu Ciordaş, Ana Holdiş Pop, Nicolae Furdui Iancu, îndrăgita interpretă Mirabela Dauer, solista Lidia Buble, formaţia Proconsul, soliştii Heincz  Gábor Biga, Bebe, Karácsony János şi Solti János - componenţi de legendă ai formaţiei Locomotiv GT, formaţia Abrakazabra şi solista Tóth Vera.  

De menţionat faptul că pe lângă invitaţii speciali din ţară şi din străinătate, pe scena festivalului au urcat aproximativ 300 de tineri careieni, care activează la cursurile Centrului Cultural sau la alte asociaţii culturale şi formaţii: soliştii şi instrumentiştii Castelanii pregătiţi de profesorul SzűcsJózsef, dansatorii de la „Magic Dance” (coordonator Raluca Păvăluc), respectiv solistele pregătite de profesoara Mariana Vulcan sau dansatorii de la „Club Dance” (Clubul Elevilor – coordonator Cătălina Curceanu), „Lead& Follow” (coordonator Bagosi Zoltán), Ansamblurile Ceatăra, Rekettye, Rote Rose, Lustige Schwaben, formaţia Rigó Fütty.

Pe durata celor şapte zile de festival, la evenimentele culturale au fost prezenţi aproximativ 14.000 de spectatori.

Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură a Municipiului Carei și Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei. Prezentatorii festivalului au fost: Szolomájer Timi,Vitéz Júlia şi Adrian Ştefănuţi.

Organizatorii aduc mulţumiri deosebite: Poliţiei Municipiului Carei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei, Pompierilor, reprezentanţilor I.S.U. ,voluntarilor implicaţi în organizare, echipei de sonorizare şi lumini, colegilor de la Centrul Cultural Carei şi de la Fundaţia de Promovare a Turismului Cultural „Grof  Károlyi”, doamnei Veress Anna, sponsorilor, consilierilor  locali, conducerii Primăriei, firmei de pază de la Castel, pizzeriei „Ali Baba“, artiştilor care au urcat pe scenă, publicului numeros din Carei şi din alte localităţi, prezent seară de seară şi tuturor celor care au făcut posibilă desfăşurarea în bune condiţii a festivalului.

Tags: concert  toth vera  final  augustfest  
1365 vizite
Distribuie pe