Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Recital de chitară și lăută la Castelul Karolyi din Carei
Centrul Cultural Carei  - Miercuri, 10 August 2016

Marţi,9 august 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc Recitalul delăută şi chitară susţinut de Costin Soare, unul dintre cei mai activi și apreciați chitarişti ai generaţiei sale.


Programul a cuprins atât compoziții specifice epocii renascentiste, interpretate la lăută, precum Non dite mai de Valentin Bakfark sau Can she excuse de John Dowland, cât și compoziții pentru chitară clasică, mai ales de origine spaniolă sau latino-americană precum Asturias de Isaac Albeniz, Recuerdos de la Alhambrade Francisco Tárrega sau Danza brasileira de Jorge Morel.     


Prezentatorul evenimentului a fost Sebastian Crăciun.    


Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional „Muzica în Palatele României”, în cadrul căruia Costin Soare susţine recitaluri de lăută şi chitară în palate şi castele din ţară, precum: Castelul Peleş, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, Castelul Strudza de la Miclăuşeni, Cetatea Făgăraşuluisau Palatul Culturii din Iaşi.     


Recitalul a fost organizat de Asociaţia Cultural-Sportivă „Pro Valores”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei, Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural„Gróf Károlyi”.

Tags: recital chitara  lauta  castelul karolyi  
1337 vizite
Distribuie pe