Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zilele Culturale Germane, sub semnul vremurilor în schimbare
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Aprilie 2009

De joi până duminică, la Satu Mare se va desfăşura a opta ediţie a Zilelor Culturale Germane, manifestare caracterizată în acest an de reliefarea schimbărilor petrecute în ultimele două decenii, după căderea comunismului, în viaţa comunităţii germane şi a societăţii în general.

 

Programul manifestărilor a fost prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de organizatorii principali, în frunte cu preşedintele organizaţiei judeţene a Forumului Democrat German, Johann Forstenheizler.

 

Rolul principal în cadrul acestor manifestări îl vor avea copiii şi tinerii din generaţiile născute în ultimii 20 de ani, organizatorii asigurându-le numeroase ocazii pentru a-şi prezenta viziunea lor despre evenimentele din 1989 şi urmările lor.

 

Astfel, în proaspăt inaugurata Casă a Tineretului German de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, un grup de elevi de la Liceul „Johann Ettinger” vor prezenta primele rezultate ale unui proiect web transfrontalier intitulat „Vremuri în schimbare – perspective noi”, în cadrul căruia au realizat, împreună cu elevi din Ungaria, interviuri, fotografii şi filmări video având ca tema schimbarea de regim din 1989 şi efectele sale în cele două ţări.

 

De asemenea, grupuri de elevi de la liceele „Johann Ettinger”, „Kolcsey Ferenc” şi „Doamna Stanca” vor participa la diverse workshopuri, inclusiv de desene graffiti, vor redacta o revistă şi emisiuni radio despre şvabii sătmăreni.

 

Manifestările sunt organizate de Forumul Democrat German, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului pentru Relaţii Externe IFA din Stuttgart, al Fundaţiei Sătmărene pentru Cooperare Economică Internaţională şi beneficiind de sponsorizare din partea mai multor firme sătmărene apropiate de comunitatea şvăbească.

Tags: zile  culturale  germane  
1863 vizite
Distribuie pe