Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Opera rock “Istvan, regele” la Zilele Maghiare Partium
UDMR Satu Mare  - Duminica, 21 August 2016

Ziua fondării Statului Maghiar a fost sărbătorită cu numeroase evenimente destinate atât celor mici, cât și celor mari. Un număr uriaș de sătmăreni a cântat melodiile operei rock István, regele”, iar apoi cheful a continuat cu concertul formației Kiscsillag.




Cea de-a doua zi a ediției actuale a Zilelor Maghiare Partium a serbat ziua regelui fondator, Sfântul Ștefan. Ziua a debutat cu o slujbă religioasă după care a urmat depunerea de coroane. În cursul dimineții, istoricul Szakály Sándor a susținut o prelegere despre intrarea Ungariei în cel de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul organizat de Cercul Szent István s-a desfășurat pe strada 1 Decembrie 1918. Cei mici au fost așteptați cu diferite programe, iar membrii Teatrul de Păpuși Brighella au prezentat în fața scenei spectacolul O grămadă de kufli. Seria evenimentelor interactive a continuat cu activitățile Asociației Culturale Aranykapu și Asociația Borókagyökér.







În Casa de Cultură a sindicatelor, toți cei interesați au putut viziona spectacolul Pietre în buzunar prezentat de Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare, după care a avut loc în Centrul Nou al orașului mult așteptatul concert realizat pe baza operei rock a lui Szörényi - Bródy, anume „István, regele”. Acest din urmă spectacol a fost susținut de Talán Teátrum din Mátészalka. Publicul prezent a cântat celebrele melodii împreună cu corul format din 40 de membri, prezentându-și astfel omagiile în memoria regelui fondator.










În încheierea zilei, pe strada 1 Decembrie 1918 a avut loc concertul formației Kiscsillag, care a urcat pe scenă pentru prima dată la Satu Mare. Pe lângă cele mai cunoscute melodii ale formației, au fost introduse în concert și câteva melodii ale formației Kispál és a Borz, acompaniate de aplauze și ovații din partea publicului. Anecdotele povestite de Lovasi András între melodii au adus un plus concertului, creând, cu ajutorul lor, o atmosferă pozitivă.

Sponsori principali:

Ministerul Resurselor Umane, Consiliul Local Satu Mare, Consiliul Judeţean Satu Mare, Fundaţia Comunitas, Fondul Bethlen Gábor, Ministerul Agriculturii, Fondul Cultural Național, Agenția Turistică Maghiară.

Sponsori de Aur:

Autonet, Tarr Beton, Diego, Gemelli, Barta Ati, CBA, Restaurant Al Capone, Woco

Sponsori de argint:

Arnisol, Nord Star, Spakk Group, Ecomatrix, Transpink, Meteor - partener Trilak, Santec, Andy Kft, Promomix, Ratioterm, Ardealul, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Karmob, Hanna Konyhatehnika, No Pardon Pub, Mereu Proaspăt, Saminstal, Hutton, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Poszet, Backerei Fastus, Yoda Service, Business Transaction, Gerbog, M-Sys.

Tags: opera  rock  istvan  kiraly  
1612 vizite
Distribuie pe