Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Serbarea Recoltei, la a 20-a ediție
Forumul Democrat German  - Vineri, 2 Septembrie 2016

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam va organiza în perioada 3-4 septembrie, Întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German intitulată „Serbarea Recoltei”.

La a 20-ea ediţie sunt aşteptate formaţii de dans popular german din Vişeu de Sus, Oradea, Petreu, Palota, Tăşnad, Carei, Cămin, Sanislău, Moftinu Mare şi Satu Mare precum şi Fanfara  din Foieni.

Programul manifestării va începe sâmbătă dimineaţa de la ora 10:00, în sala Wendelin Fuhrmann al Centrului Cultural German – Kulturtreffpunkt (str. V. Lucaciu 9), cu un atelier de dans la care vor participa toţi membrii formaţiilor de dans german din Satu Mare, Vişeu de Sus, Oradea, Palota şi Petreu. Tinerii vor învăţa în cadrul atelierului diferite dansuri populare germane.

Sâmbătă, de la ora 14:30, va avea loc deschiderea manifestării cu o expoziţie foto despre activităţile organizaţiei Gemeinsam urmată de o masă rotundă despre tradiții, tot în sala Wendelin Fuhrmann.

La ora 16:30 se va desfăşura Parada porturilor populare de la Centrul Cultural German până în centrul nou în frunte cu Fanfara  din Foieni  pe ruta str. V. Lucaciu – B-dul Bratianu C.I. – P-ţa Libertatii – Hotel Dacia – Hotel Aurora. La paradă vor participa 200 de tineri în porturi populare.

În parcul central fanfara şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural.

Seara va fi încheiată cu o serată de dans pentru participanţi.

Duminică la ora 10:00 va avea loc o slujbă festivă la biserica Calvaria, celebrată de domnul preot Michael Orbán.

Manifestarea este sprijinită de FDGR ,Asociaţia Sathmarense și de Fundația Sătmăreană de Cooperare Internațională.

 

 

Tags: serbarea recoltei  ansambluri  dans popular german  
1362 vizite
Distribuie pe