Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Corul Medieşana a cântat în Parlamentul European
PSD Satu Mare  - Joi, 8 Septembrie 2016

O delegație de sătmăreni, în frunte cu primarul din localitatea Medieșu-Aurit, Radu Iancu, a umplut holurile Parlamentului European cu spirit românesc. Din grup a făcut parte și corul cu cea mai veche tradiţie din judeţ, cel de la Medieșu Aurit.

Corul Medieșana a impresionat atât prin frumoasele costume populare pe care membrii au ales să le îmbrace în timpul vizitei la Bruxelles, cât și prin muzica tradițională românească pe care au interpretat-o.

Delegația din Satu Mare a fost primită de liderul grupului social-democrat din Parlamentul European si președinte OFSD, Viorica Dăncilă, și de Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European.

“Am fost plăcut impresionată de faptul că au venit îmbrăcați în frumoasele noastre costume populare și de interpretarea minunată a cântecelor noastre populare. M-au făcut să mă simt mândră că sunt româncă și că ne promovăm tradițiile ori de cât ori avem ocazia” - a spus Viorica Dăncilă.

De asemenea, delegația sătmărenilor a avut parte de o primire extreme de călduroasă și de multe aprecieri și la Biserica Sf. Paraschieva din Bruxelles.

Tags: cor  mediesana  parlament  european  bruxelles  
1245 vizite
Distribuie pe