Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
Proiecție de film documentar KineDok, din nou la Satu Mare
SamStudia  - Sambata, 17 Septembrie 2016

SamStudia vă invită la o nouă proiecție de film documentar din cadrul KineDok powered by One World Romania, ediția a II-a.

Aceasta este a 6-a proiecție din seria de 8 filme documentar proiectate în Satu Mare în cadrul acestui program internațional. Proiecția de film face parte din programul RestArt & Music Festival, ce va avea loc în acest an în perioada septembrie-noiembrie.

Filmul  proiectat este ”6 grade” (2014) de Bartosz Dombrowski - un road movie ce străbate locuri, stiluri de viață și personaje diverse. Filmul este inspirat din teoria „Șase grade de separare” a lui Milgram și pornește de la premisa că fiecare om poate fi accesat prin șase legături personale. Echipa din spatele filmului încearcă să exploreze lanțul legăturilor dintre doi protagoniști aleși arbitrar: Martyna – o tânără cântăreață de punk-rock din Varșovia, Polonia, și Marco Antonio – un fermier dintr-un mic sat din Mexic. Urmărim viața cotidiană a protagoniștilor filmului și încercăm să descoperim ce se ascunde în spatele măștilor. Dorința de dragoste, acceptare, succes în carieră, prietenie și o viață decentă: nu ne amintesc toate acestea de noi înșine?

SamStudia - coordonatorul local al programului, vă invită, așadar, joi, 22 septembrie, ora 19:00, la Muzeul de Artă Satu Mare (Piața Libertății, nr. 21) să vizionați următorul film documentar din această serie inedită. ACCESUL ESTE GRATUIT!

Le mulțumim pentru sprijin partenerilor locali - Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare - Secția de Artă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, Informația Zilei, precum și sponsorului oficial Astra Travel.

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar, demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croația și Romania). În 2015 au fost organizate 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe din România. În 2016, s-au alăturat programului alte două țări (Polonia și Norvegia). În cadrul celei de-a doua ediții, 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 25 de locații din 22 de orașe din România.

Detalii despre filmele din programul KineDok (by One World Romania) aici: http://kinedok.net/films?locale=ro.

________________________________________________________________

ORGANIZATOR LOCAL: Asociația SamStudia ­ Organizația tinerilor și studenților sătmăreni

PARTENERI LOCALI: Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare - Secția de Artă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, Informația Zilei

PARTENER LOCAL PRINCIPAL: Astra Travel

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

PARTENERI INTERNAȚIONALI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival (Norvegia)

CU SPRIJINUL: Programul ”Europa Creativă” al Uniunii Europene

PARTENER DIGITAL: Canopy

Tags: proiectie  film  kinedok  
1171 vizite
Distribuie pe