Locale Altele
Duminica, 14 August 2022
Dum, 14 Aug 2022
A început Festivalul Regional de Teatru pentru Tineri
Centrul Cultural Carei  - Marti, 20 Septembrie 2016

Prima ediţie a Festivalului Regional de Teatru pentru Tineri „Serile Teatrului Tânăr” a debutat la Teatrul Municipal din Carei luni, 19 septembrie 2016.     

De la ora 17.00, în foaierul teatrului careian, Adrian Ştefănuţi, coordonatorul proiectului şi SzolomájerTímea au deschis oficial festivalul prezentând detalii despre modul în care a apărut ideea organizării acestui eveniment dar şi scopul acestuia, urându-le bun venit tuturor celor prezenţi.     

Începând cu ora 18.15 s-a desfăşurat primul spectacol, intitulat „Full of Hope/Plini de speranţă/Reménnyel teli” , susţinut de trupa Trupa „Berekenye” de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei.

Tinerii elevi sălăjeni au surprins o problematică extrem de prezentă în viaţa noastră de zi cu zi: modul în care telefoanele mobile ajung să ne influenţeze în modnegativ relaţia cu persoane le din jur, ducând la o comunicare dince în ce mai redusă sau chiar la lipsa acesteia.

Spectacolul de pantomimă a fost pus în scenă de profesorul Bodea Gheorghe şi a fost realizat împreună cu membrii trupei „Berekenye”.     

Seara s-a încheiat cu reprezentaţia spectacolului „Cântăreaţa cheală”, adaptare după piesa de teatru absurd a lui Eugen Ionescu, pus înscenă de trupa M.E.E.M. de la Centrul Cultural din Carei.

Tinerii actori au reuşit să menţină atenţia publicului timp de 50 de minute, impresionând prin modul în care au intrat în pielea personajelor ionesciene.

Festivalul continuă şi zilele următoare, până vineri, 23 septembrie 2016, organizatorii invitând publicul şi la următoarele spectacole.

 

Tags: festival teatru  tineri  carei  
1216 vizite
Distribuie pe