Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Abonament nou al Trupei Harag György la Carei
Trupa Harag Gyorgy  - Luni, 26 Septembrie 2016

Ținând seama de interesul mărit, conducerea Trupei Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare a hotărât înființarea unui nou abonament la Carei.

După ce abonamentele puse în vânzare au fost achiziționate în timp record, publicul din Carei a solicitat asigurarea posibilității vizionării spectacolelor de un număr mai mare de public. Drept răspuns la această solicitare, conducerea trupei a hotărât înființarea celui de-al treilea abonament la Carei.

 „Înainte de renovarea clădirii teatrului din Carei, am avut două abonamente în oraș: unul destinat adulților și unul destinat elevilor. Ne-am propus să pornim și în această stagiune două abonamente, însă s-au dovedit puține. Recunosc că și eu am rămas surprins de  nemulțumirea și disperarea care a rămas în urma vânzării ultimului abonament, acest fapt însă nu ne-a supărat, ci, dimpotrivă, avem toată stima și tot respectul pentru publicul din Carei pentru faptul că ne așteaptă cu atât de mare drag și interes. Am primit și niște scrisori redactate pe ton dur care mai că reclamau noile abonamente. Trebuie să recunosc că m-au mișcat aceste scrisori. Locuitorii din Carei trebuie să fie mândri de ei înșiși și de comunitatea lor, la fel cum suntem și noi mândrii de ei. Cred că orașul care cere cu atâta vehemență cultura, arta și, bineînțeles nevoia delectării de calitate, are în față un viitor măreț” - a motivat decizia directorul artistic al trupei, Bessenyei Gedő István.

Acesta a mai menționat că ar dori să creeze tradiția unui spectacol de revelion la Carei fapt care mai necesită multe pregătiri organizatorice, astfel, cel mai probabil va debuta doar din următoarea stagiune.

Cele două abonamente destinate adulților vor purta numele lui Nádai István (1910-1995), actor născut la Carei, membru fondator și onorific al trupei, respectiv Bródy István (1882-1941), regizor născut la Carei. Abonamentul destinat elevilor va purta numele Krémer Manci (1907-1990).

Toți cei interesați pot achiziționa abonamente la Centrul Cultural din Carei. Prețul abonamentelor: 70 lei pentru adulți, 50 lei pentru pensionari.

 

Tags: trupa harag gyorgy  abonemente  carei  
963 vizite
Distribuie pe