Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Zilele Filmului Rus debutează miercuri la „G.M. Zamfirescu”
Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” Satu Mare  - Marti, 1 Noiembrie 2016

Satu Mare găzduiește în intervalul 2-5 noiembrie, Zilele Filmului Rus,  eveniment organizat de Centrul Cultural GM Zamfirescu, Ambasada Federației Ruse în România, Ministerul Culturii Federației Ruse, Centrul Rus de Știință și Cultură.

Deschiderea  oficială va avea loc marți, 2 noiembrie de la ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „GM Zamfirescu”, bulevardul Transilvania nr. 3 (Casa de Cultură a Sindicatelor).

Scurtele alocuțiuni ale organizatorilor  vor fi urmate de  proiecția filmului „Noi suntem din viitor”, regia Andrei Maliukov. Filmul a fost lansat în anul 2008, și este o dramă fantastică de război.

Acțiunea filmului este structurată în două planuri temporale: în prezent și în anii războiului, în perioada luptelor defensive din august 1942.

Eroii principali ai filmului fac săpături în locurile unde au avut loc bătăliile, pentru a vinde ulterior ceea ce găsesc: medalii, ordine, documente sau arme germane. Afacerea lor este profitabilă, dar periculoasă. Într-o zi  la locul săpăturilor se petrece ceva straniu: în agendele găsite aparținând soldaților Armatei Roșii uciși, ʺvânătorii de relicveʺ descoperă fotografiile acestora. Ca să-și revină din șoc, colegii de ʺbusiness negruʺ se duc să se scalde într-un lac și de acolo ies în anul 1942, exact în toiul luptelor.

Alte șase filme vor putea fi vizionate în cele trei zile de festival, la care sunt așteptați toți cei dornici de a vedea câteva filme de excepție, de a descoperii sau redescoperii marea cultură rusă, inclusiv cinematografică.

Intrarea este liberă. 

Tags: zilele filmului rus  satu mare  
873 vizite
Distribuie pe