Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Ziua Sfântului Martin va fi sărbătorită joi la Satu Mare
Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam  - Miercuri, 9 Noiembrie 2016

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam împreună cu Liceul Teoretic German Johann Ettinger şi cu Comunitatea Germană a bisericii Calvaria organizează în data de 10 noiembrie Sărbătoarea Sfântului Martin.

În acest an vor participa la manifestare în jur de 1.000 de copii de la grădiniţele cu secţiile de predare în limba germană şi clasele primare de la Liceul „Johann Ettinger”, precum şi clasele partenere ale acestora de la Şcoala Generală din Beltiug şi copiii cumunităţii române a bisericii Calvaria.

Urmând exemplul Sfântului Martin care a ajutat nevoiaşilor copiii vor cumpăra lumănârile în lanternele lor de la voluntarii Liceului Johann Ettinger şi a Organizaţiei Gemeinsam cu scop caritativ. Suma strânsă va fi folosită pentru a sprijini copiii nevoiași care frecventează centrele comunitare ale Organizației Caritas.

Programul manifestării va începe la ora 16:45 la biserica Calvaria unde cei mici de la grădiniţe şi clasele pregătitoare precum şi de la clasele I. a Liceului German vor fi aşteptaţi de preoţii comunităţii germane şi române.

Marşul în amintirea Sfântului Martin va porni la ora 17:30 din faţa catedralei romano-catolice din centrul vechi în frunte cu Fanfara din Foieni.

Copiii vor defila cu lanternele lor confecţionate de ei împreună cu educatoarele şi învăţătoarele lor pentru acest eveniment. Înconjurând parcul copiii vor ajunge la biserica Calvaria unde va avea loc programul pentru clasele 2-4. Copiii vor cânta cântece de Sf. Martin şi se vor ruga în trei limbi.

Preoţii bisericii Calvaria vor povesti copiilor despre faptele bune ale Sfântului Martin. După binecuvântare copiii vor ieşi cu părinţii lor cântând din biserică. 

Tags: sfantul martin  sarbatoare  satu mare  
1120 vizite
Distribuie pe