Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Feeria primei ninsori în orășelul de la capătul județului
Florin Răchitan  - Duminica, 13 Noiembrie 2016

După ce s-a umplut Facebook-ul încă de la orele dimineții cu poze făcute cu mobilul despre prima ninsoare căzută în spatele blocurilor din cartiere, cea mai impresionantă ilustrare a începutului iernii vine de la capătul județului, din orășelul natal al unei tinere care scrie probabil singurul blog în limba engleză din județul Satu Mare.

Revenită recent acasă de la Copenhaga, unde a studiat marketing și managementul afacerilor la universitate, Alexandra Moise, la fel ca mulți alți tineri frumoși și liberi din generația ei, are planuri mari de viitor și, potrivit propriilor declarații, vrea să aducă o gură de aer proaspăt în ceea ce privește mentalitatea din regiunea noastră și are de gând să facă din județul Satu Mare “o zonă mai importantă pe harta României”.

Până atunci se bucură “ca un copil de 10 ani” de prima ninsoare din orășelul ei natal, iar această bucurie se simte în fiecare cadru surprins de ea însăși în zori de zi pe străduțele încă adormite ale Tășnadului.

“Iarna e perioada confortului, caldurii, mancarii bune si prietenilor buni; e timpul sa vii acasa. Sa aud zapada cum scartaie sub picioare m-a facut sa ma simt ca un copil de 10 ani, din nou. Dar cum nasul a cam inceput sa-mi inghete, am fugit inauntru; sper din suflet sa apuci si tu sa te bucuri de iarna” – scrie Alexandra în comentariile ce însoțesc fotografiile postate pe blogul ei.

Nu ratează nici semnul specific mentalității pe care spune că vrea s-o schimbe: inscripția avariată (nu de greutatea zăpezii), care a fost instalată, după modelul localităților occidentale, în centrul Tășnadului, ca un semn al mândriei și iubirii localnicilor pentru orășelul lor. 

Tags: ninsoare  tasnad  alexandra moise  
3187 vizite
Distribuie pe