Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Scriitorii sătmăreni au participat la o serată literară la București
Centrul de Creație Satu Mare  - Luni, 21 Noiembrie 2016

Vineri, începând cu ora 18:30 a avut loc o serată literară la sediul Organizației Municipale București a Uniunii Ucrainenilor din Romania la care au participat din partea Cenaclului Cronograf, Loredana Știrbu și Robert Laszlo, manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Bogdan Roștaș președintele Cenaclului Alfazet și Liuba Horvath secretar general al Uniunii Ucrainenilor din România, șefa Secției de Artă a Muzeului Județean Satu Mare.

Gazdele evenimentului au fost scriitorul Mihai Hafia Traistă, vicepreședinte al Uniunii Ucrainenilor din România precum și oameni de cultură ucraineni și români cum ar fi poetul Dan Ioan Marta, Nicu Nicușor, Vasilescu Mihail Daniel, etc.  

Situat în Piața Romană, sediul Organizației Municipale București a Uniunii Ucrainenilor din Romania, este un loc care amintește de fastul locuințelor unor elite demult apuse. Extrem de ospitalieri și deschiși ucrainenii au cântat, recitat și citit din creațiile lor dar au apreciat și creațiile scriitorilor sătmăreni.

Sâmbătă, 20 noiembrie, poetul sătmărean, Robert Laszlo și-a prezentat cel mai recent volum de versuri „Aripi de lut” la Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus”, eveniment ce a avut loc la Romexpo. 

Excelența Sa, domnul ambasador la Convenția ONU George Călin a făcut prezentarea cărții, iar directoarea editurii clujene „Ecou Transilvan”, Nadia Baciu a făcut o scurtă prezentare autorului. Evenimentul s-a desfășurat în sala Mircea Sântimbreanu în fața unui auditoriu numeros, plăcut impresionat de versurile citite.

 

 

Tags: scriitori satmareni  serata literara  bucuresti  
775 vizite
Distribuie pe