Locale Altele
Joi, 24 Iunie 2021
Joi, 24 Iun 2021
Concert coral de excepție la Castelul Karolyi din Carei
Centrul Cultural Carei  - Miercuri, 30 Noiembrie 2016

Prima zi dedicată manifestărilor culturale organizate cuocazia Zilei Naţionale a României la Carei s-a încheiat marţi, 29 noiembrie de la ora 18.00 la Castelul Károlyi cu spectacolul omagial de muzică corală în compania corurilor: Corala Bărbătească „Armonica“ a Parohiei Ortodoxe Române Carei, dirijată de Ioan Tordoi, Corala Preoţească a Protopopiatului Ortodox Român Carei, dirijată de prof. Mariana Vulcan și Corul Bisericii Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir Carei, dirijat de prof. Leontina Roşca.


Programul a debutat cu intonarea imnului naţional, după care prezentatorul Adrian Ştefănuţi a evocat semnificaţia zilei de 1 Decembrie.

Corurile au prezentat un program divers de cântece patriotice dar şi de colinde, având în vedere că ne aflăm în perioada postului Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului.      


În cadrul manifestării, Formaţia Club Dance de la ClubulCopiilor și Elevilor Carei, coordonată de coregraf Cătălina Curceanu, a prezentat două dansuri cu tematică din folclor  și elevii Diana Zaharie, Darius Duțescu (Liceul Teoretic), Claudia Pașcu, Patricia Silvășan și Ciprian Mizsei (Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu“), coordonaţi de Adrian Ştefănuţi au recitat poezii.     

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionalul „La Mulţi Ani”, care a fost interpretat de toate corurile participante şi de publicul din sală.


Manifestările culturale organizate cu ocazia Zilei Naționale a României la Carei continuă joi, 1 decembrie 2016, conform următorului program: ora 9.30 -Monumentul Ostaşului Român MOMENT SOLEMN organizat cu ocazia Zilei Naţionale, Te Deum şi depunere de coroane şi flori în cinstea eroilor neamului


ora 17.00 -Teatrul Municipal Carei CONCERT EXTRAORDINAR DE FOLCLOR dedicat Zilei Naționale a României cu solista de muzică populară Năstăcuța Iuga (Baia Mare). În program: Ansamblul Ceatăra (Centrul Cultural Carei), Ansamblul de fluieraşi Iedera Pitici (Școala Gimnazială "Vasile Lucaciu") şi Ansamblul vocal-instrumentalIedera (Clubul Copiilor și Elevilor Carei).


Intrarea este liberă şi se face în funcţie de numărul locurilor disponibile!             

 

Tags: concert coral  castelul karolyi  
863 vizite
Distribuie pe