Locale Altele
Duminica, 19 Septembrie 2021
Dum, 19 Sept 2021
Lansare de carte și expoziție de benzi desenate la Carei
Centrul Cultural Carei  - Luni, 13 Februarie 2017

Vineri, 17 februarie,2017, începând cu ora 18, în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, va avea loc lansarea albumului de benzi desenate Eternul Adam, realizat după o nuvelă de Jules Verne, urmat de o expoziție de benzi desenate.  

Autorul albumului este dr. Gabriel-Virgil Rusu, un om de cultură care activează în mai multe domenii, cum ar fi istoria, arta benzilor desenate și muzica.

A absolvit Academia de Poliție Al. I. Cuza, Facultatea de drept și Facultatea de istorie-filosofie a Universității Babes Bolyai, unde și-a luat doctoratul și desfășoară activități didactice în calitate de profesor asociat.

Este comisar șef de poliție și director adjunct al Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca.          

În anul 2013, lucrareasa, Cetatea lui Martinuzzi, a fost distinsă cu premiul Academiei Române.

După o documentare pe parcursul a 10 ani, Gabriel Virgil Rusu a lansat și cartea Floarea pustei – istoria lui Rózsa Sándor, ultimul mare haidu cal Europei. De numele său se mai leagă volumele Vremea Cruciadelor, Restituiri transilvane.

O lume așa cum a fost șiGherla armeană. Gabriel-Virgil Rusu e și un apreciat autor de benzi desenate. A avut expoziții la diverse saloane de benzi desenate din țară, în București, Craiova, Constanța, a publicat peste 30 de lucrări și trei albume: Premiera, Porțile creației și ultimul album de acest gen, Eternul Adam, o povestire de 30 de pagini, inspirată dintr-o nuvelă mai puțin cunoscută a lui Jules Verne.         

Evenimentul este organizat de către Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei, în colaborare cu Centrul de promovare a turismului cultural grof Károlyi și va fi moderat de către Bogdan Georgescu și Dan Coșarcă.      

Tags: lansare carte  expozitie  benzi desenate  carei  
990 vizite
Distribuie pe