Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Artiștii plastici sătmăreni apreciați la „Seara Artelor” de la Cluj-Napoca
Centrul de Creaţie Satu Mare  - Luni, 13 Februarie 2017

Săptămâna trecută, în organizarea Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din  Cluj-Napoca, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a avut loc cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Seara Artelor”.

Această acțiune a cuprins un maraton cultural la care au fost invitate mai multe şcoli de arte din ţară, centre culturale și asociaţii ale artiştilor plastici.

Din Satu Mare au participat Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale reprezentat de managerul instituției, Robert Laszlo, meșterul olar Istvanfi Geza, sculptorul Koter Vasile și consultantul artistic Enyedi Stefan; Asociația Artiștilor Plastici, reprezentată de președintele Gergely Csaba și vicepreședintele Tilinger Ștefan, precum şi Școala de Artă reprezentată de profesorul de pictură Robert Abkorovits.

De asemenea, artiști care au mai expus pe simezele clujene au fost Aurel Țenț, Elisabeta Talpoș și Emil Lajos Kovacs.

Clujenii s-au arătat impresionați de lucrările sătmărenilor, afirmând că la Satu Mare sunt foarte mulți artiști de valoare, cunoscuți atât pe plan național cât și internațional.

Dintre instituțiile care au mai fost prezente la acest eveniment amintim Şcoala de Arte Piteşti, Şcoala de Arte Reşiţa, Asociaţia Artiştilor Plastici Cluj, Asociaţia Artiştilor Câmpia Turzii, Şcoala de Arte Târgu Jiu, Şcoala de Arte Târgu Mureş, Şcoala de Arte Oradea, Centrul Cultural al judeţului Sălaj, Şcoala de Arte Sfântu Gheorghe, Şcoala de Arte Miercurea Ciuc, Şcoala de Arte Zalău, Şcoala de Arte Alba și Şcoala de Arte Bistriţa.

Tags: artisti  satmareni  cluj  
1278 vizite
Distribuie pe