Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
„Lumânărarul”, în premieră în Sala Mare a Teatrului de Nord
Teatrul de Nord Satu Mare  - Marti, 14 Februarie 2017

Secția română a Teatrului de Nord prezintă, duminică, de la ora 19.00, premiera spectacolului „Lumânărarul” de Giordano Bruno în regia lui Marius Costache, scenografia Cristian Gătina. Spectacolul va avea loc în Sala Mare a Teatrului de Nord.

Din distribuție fac parte actorii: Sorin Oros, Romul Moruțan, Crina Andriucă, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Anca Dogaru, Vlad Mureșan, Cristian But.

Singura piesă de teatru a lui Giordano Bruno și prima sa operă publicată, „Lumânărarul” este o comedie de moravuri care precedă cu mai bine de jumătate de secol operele celui mai cunoscut autor de comedii al Renașterii, Moliere, întrecându-i de departe în măiestrie atât pe el cât și pe toți urmașii lui autori de gen. Spectacolul prezintă o lume în fiebere în care cunoașterea este inseparabilă de magie. Se instaurează o atmosferă de carnaval unde protagoniști devin borfașii ce provoacă acțiunea, ca un joc hilar pe care numai ei îl pot controla. O sărbătoare de o noapte, atât de neobișnuită, plină de magie și de iluzionism, încât păcăliții nu se pot decide: a fost aievea sau a fost un vis?

Marius Costache - regizor, LUMÂNĂRARUL de Giordano Bruno

Traducere și adaptare pentru scenă de Smaranda Bratu Elian

Regia artistică: Marius Costache

Scenografia: Cristian Gătina

Distribuția: BONIFACIU, negustor bătrân şi îndrăgostit -Sorin Oros, BARTOLOMEU, ţicnit de patima alchimiei -Romul Moruțan, LUCIA, codoaşă de meserie -Crina Andriucă, CARUBINA, nevasta lui Bonifaciu - Roxana Fânață, SANGUINO, pungaş -Sergiu Tăbăcaru, SCARAMURĂ, maestru în magie -Anca Dogaru, CORCOVIȚĂ, escroc - Vlad Mureșan, GIOAN BERNARDO, pictor - Cristian But.

 

Tags: lumanararul  premiera  teatrul de nord  satu mare  
1077 vizite
Distribuie pe