Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Unirea Basarabiei cu România a fost marcată la Carei
Centrul Cultural Carei  - Luni, 27 Martie 2017

Luni,27 martie 2017, de la ora 11, în Sala Festivă a Liceului Teoretic Carei, cu ocazia aniversării a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, a avut loc un moment festiv, organizat de către Direcțiade Cultură a municipiului Carei în colaborare cu Liceul Teoretic Carei. 

La eveniment au participat elevii claselor IX A, X E, XI E și XII E, împreună cu profesori de istorie și limba română de la instituția școlară gazdă. Au luat cuvântul prof. Monica Mădăras, directorul Direcție deCultură Carei, Bogdan Georgescu și elevul George Budușan, care au vorbit despre însemnătatea evenimentului și despre contextul istoric al unirii Basarabiei cu România.

Tot cu această ocazie, au fost arborate drapele tricolor în jurulMonumentului Ostașului Român din Carei. Unirea Basarabiei cu România a fost votată la data de 27 martie 1918 de către Sfatul Țării, (parlamentul Republicii DemocraticeMoldovenești) și a reprezentat concretizarea și biruința mișcării« româniste » din acest ținut.

Efectele Unirii au fost anulate la28 iunie 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia, în bazapactului secret Ribbentrop-Molotov.    

Tags: unirea basarabiei  romania  carei  
1169 vizite
Distribuie pe