Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Primăria dă ONG-urilor 356.000 lei pentru proiecte de cultură, tineret și sport. Și au mai rămas bani!
Florin Răchitan  - Vineri, 21 Aprilie 2017

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu a publicat vineri lista proiectelor depuse de ONG-urile sătmărene care au obținut finanțări nerambursabile de la bugetul local al municipiului Satu Mare pentru activități culturale, sportive și pentru tineret.

Potrivit raportului prezentat de membrii comisiei care a evaluat proiectele, comisie alcătuită din reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local, în această primă sesiune au fost acordate finanțări în valoare totală de 356.000 de lei și a mai rămas necheltuită suma de 94.000 de lei, pentru care se va organiza o nouă sesiune de proiecte, probabil în cursul verii.

În comparație cu anul trecut, se constată o creștere cu aproximativ o treime a sumelor acordate în acest scop, iar după ce se va cunoaște și soarta restului de bani, bugetul se va dubla, practic, față de anul trecut.

Aceasta în condițiile în care ONG-urile ce au solicitat bani în acest an nu sunt cu mult diferite față de cele de anul trecut, majoritatea, mai ales cele considerate a fi “maghiare” fiind “abonate” an de an la aceste fonduri publice.

Creșterea cea mai semnificativă se înregistrează, însă, pe hârtie, datorită includerii finanțării Zilelor Culturale Partium pe această listă, în condițiile în care anul trecut organizatorii de la Fundația Identitas au primit sumele printr-o Hotărâre de Consiliu Local și nu pe baza evaluării unei comisii de la G.M. Zamfirescu.

Anul trecut, pentru Zilele Partium au fost alocați 85.000 de lei (dublu față de sumele alocate în mandatul precedent n.r.), iar anul acesta suma a crescut la 95.000 de lei. La aceasta se adaugă 25.000 de lei pentru Week-endul Familial organizat de aceeași fundație, eveniment pentru care anul trecut nu s-au alocat bani din bugetul public.

În rest, sumele nu au crescut sau scăzut în mod spectaculos în nici un domeniu, dar, după cum am arătat mai sus, mai urmează o nouă sesiune de finanțare.

Prezentăm lista proiectelor care au obținut finanțare în această primă sesiune: 

Tags: finantare  proiecte  ong  primarie  zamfirescu  
1741 vizite
Distribuie pe