Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, la Biblioteca Județeană
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Luni, 29 Mai 2017

Biblioteca Județeană Satu Mare organizează în zilele de 30 și 31 mai 2017 o serie de activități dedicate Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului, reunite sub genericul „Zâmbete pentru Planeta Copilăriei”.

Astfel, marți, 30 mai, la ora 11.00, Filiala nr. 1, situată în Cartierul Micro 16, pe Strada Brândușa nr. 17, va facilita elevilor din clasa I B de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, întâlnirea cu personaje din cele mai îndrăgite basme și povești, printr-o activitate interactivă, animată de către bibliotecara Maria Rusu.

Ziua de miercuri, 31 mai, cu începere de la ora 10.00, îi va aduce în spațiul Filialei nr. 1 pe elevii clasei I A de la Școala Gimnazială „Bălcescu-Petöfi”, pentru a participa la un atelier creativ și de lectură. În acest caz, micii cititori vor realiza desene, având ca surse de inspirație lecturile lor preferate. Desenele realizate de către copii se vor constitui într-o mică expoziție care va aduce un plus de culoare în spațiul filialei.

Tot miercuri, 31 mai, cu începere de la ora 11.00, la sediul central al instituției, în Sala multimedia, se va pune în scenă o piesă de teatru de păpuși și marionete, dramatizare după povestea „Peștele curcubeu”, semnată de îndrăgitul scriitor elvețian Marcus Pfister. Personajele poveștii dramatizate vor prinde viață prin implicarea bibliotecarelor Bianca Ciceo, Raluca Istrate, Mihaela Ungureanu, Rodica Toduț, Veres Erzsebet și Liliana Costea. În sală vor fi prezenți elevi din clasele primare de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”.

Sponsorul evenimentelor este Fabrica de ciocolată din Odoreu, „Mueller & Prietenii”. Conducerea și colectivul Bibliotecii Județene Satu Mare îi adresează sponsorului mulțumiri pentru generozitate.

 

 

Tags: ziua copilului  biblioteca. evenimente  
1100 vizite
Distribuie pe