Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Hipsterii fac videomapping pe Casa de Cultură. Cum ce-i aia?!?
Florin Răchitan  - Marti, 13 Iunie 2017

Proiectul RestArt a pornit din necesitatea de a oferi comunităţii sătmărene un eveniment cultural inovativ, de generație nouă, care să crească nivelul de participare și implicare a tinerilor în astfel de evenimente.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii sătmărenilor de a avea parte de evenimente noi, cu un suflu proaspăt, ediţia din 2017 a festivalului RestArt se va distinge prin valorificarea artelor vizuale.

Festivalul RestArt este un concept care continuă să evolueze pe mai multe planuri și direcții culturale. Considerăm că tinerii percep mai bine artele moderne, de generație nouă, acestea reprezentând intrumente prin care ei pot să-și însușească mai ușor principiile și mesajele transmise prin realizarea operelor de artă. Tinerii au nevoie de evenimente inovative, creative, care să transmită trăiri pozitive și să le crească astfel apetitul de cultură. 

Astfel, am decis ca ediția de anul acesta a festivalului să fie dedicată artelor vizuale, prin evenimente inedite de videomapping. Acesta este un spectacol multimedia complex, care se folosește de elementele arhitecturale ale unei clădiri, pe care le intregrează într-o animație tridimensională.

Primul spectacol de video mapping din Satu Mare a avut loc tot în cadrul festivalului RestArt, în octombrie 2015, în interiorul Filarmonicii de Stat ”Dinu Lipatti”, iar de această dată spectacolul va avea loc în aer liber, pe o suprafață de proiecție mult mai mare.

Vă așteptăm în data de 15 iunie, începând cu ora 22, în Piața 25 Octombrie, să ne bucurăm împreună de primul eveniment de videomapping outdoor din Satu Mare!

Acesta va fi primul eveniment dintr-o serie de spectacole vizuale ce vor fi organizate în Satu Mare, pe parcursul anului, în colaborare cu Eranio Petruska (Aural Eye).

Evenimentul este organizat de Asociația SamStudia - Organizația tinerilor și studenților sătmăreni, cu sprijinul financiar și logistic al Primăriei Municipiului Satu Mare și al Consiliului Local Satu Mare, prin Centrul Cultural ”G. M. Zamfirescu”.

Tags: videomapping  casa  cultura  satu mare  
2281 vizite
Distribuie pe