Locale Altele
Joi, 18 August 2022
Joi, 18 Aug 2022
Prima seară frumoasă a Caravanei TIFF la Satu Mare. Invitație la film.
Florin Răchitan  - Sambata, 29 Iulie 2017

Sătmărenii au întâmpinat în număr mare Caravana TIFF care a poposit din nou în orașul nostru, proiecțiile de film fiind realizate de data aceasta pe platoul din Piața 25 Octombrie, în condițiile în care Groapa lui Gyuszi e deja pericol public.

Spectatorii au avut ocazia să vizioneze două scurt metraje și un documentar excepțional despre soarta orașului minier Petrila.

Cea de-a doua seară aduce în fața publicului sătmărean un lungmetraj multipremiat al unuia dintre cei mai apreciați regizori români la nivel mondial, Radu Mihăileanu.

Vă propunem să fiți martorii unei povești de dragoste care traversează spațiul și timpul, din Polonia anilor ’40 până în New York-ul zilelor noastre. Caravana TIFF aduce în această seară, de la ora 22.00, în Centrul Nou, cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, filmat parţial în Transilvania!

Povestea iubirii (The History of Love) este de fapt povestea de viață a unui bătrân imigrant polonez, Leo, care trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma.

„Toate filmele mele sunt povești de dragoste. Povești disperate de dragoste, despre oameni obișnuiți care înfruntă obstacole și o iau de la capăt, copleșindu-ne cu grandoarea și splendoarea lor. Dar niciunul nu cedează, cu toții continuă să iubească, să existe” - spunea regizorul Radu Mihaileanu. 

Tags: tiff  caravana  satu mare  


1367 vizite
Distribuie pe