Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Scriitorul Alexandru Uiuiu și-a lansat două volume la Satu Mare
Centrul de Creație Satu Mare  - Marti, 30 Ianuarie 2018

Scriitorul Alexandru Uiuiu, șeful Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Bistrița- Năsăud, și-a lansat, marți, în Galeria de Artă a Centrului de Creație Satu Mare două volume: „Datoria de om” și „Iustin”, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Cenaclul Cronograf.

La eveniment au luat cuvântul, managerul instituției, Robert Laszlo, managerului Muzeului Județean, Felician Pop și viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher.
A debutat în 1988 la „Vatra” cu un grupaj de proze scurte, și editorial cu volumul „Felia amară” (1933). A mai colaborat la „Cadran”, „Minerva”, „Euphorion”, „Familia”, „Contrapunct”, „Luceafărul”, „Steaua”, „Hyperion”, „Convorbiri literare”, „Mișcarea literară”, „Discibolul”, „Echinox”, „artPanorama” etc. Este director fondator al revistei de etnologie „Zestrea” (1998).

Opera literară cuprinde: „Felia amară”, Sibiu, 1993, „Povești din pădurile fanteziei”, Deva, 1998, „Ridicarea în genunchi”, București, 1999, „Socrate poetul”, Bistrița, 2000, „Așteptând-o pe Godette”, 2003, etc

Tags: alexandru uiuiu  volume  lansare  
3849 vizite
Distribuie pe