Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Carnaval la Centrul Speranţa
Caritas Satu Mare  - Joi, 8 Februarie 2018

Vârstnicii care frecventează Centrul de Zi „Speranța” al Caritas au avut miercuri o zi foarte activă. În cadrul petrecerii de carnaval au marcat și Ziua Îndrăgostiților și și-au felicitat colegii născuți în luna februarie.

Douăzeci de pensionari s-au costumat cu scopul de a alunga iarna definitiv. Unii au preferat porturile populare, alții s-au deghizat în sperietoare, clovn, vagabond, președinte american, cățeluș, soare de primăvară și chiar lalea. Nu au lipsit bancurile și nici poeziile compuse special pentru această ocazie.

Pe parcursul celor 25 de ani de existență a centrului, Hauler Magdolna, coordonatoarea instituției, a acordat atenție deosebită inovării continue. „Sărbătorim aceleași ocazii, dar niciodată în același mod” – susține dânsa. În anii precedenți, spre exemplu, centrul a organizat competiție de dans de Ziua Îndrăgostiților, iar anul acesta perechile au dansat împreună, cu câte-un balon roșu în formă de inimioară la gât, fără să concureze.

O nouă primăvară, un nou început este un eveniment important în viața unui om, cu cât înaintează în vârstă, cu atât mai important. Misiunea Centrului de Zi „Speranța” al Caritas este să ofere zi de zi acea energie, putere și nădejde care ajută persoanele de vârsta a treia să treacă peste griji și necazuri. Iar cei care la bătrânețe privesc lumea cu veselie și cu optimism se vor bucura de fiecare zi, nu vor mai trăi cu frica zilei de mâine.  

Tags: carnaval  centru  speranta  
1267 vizite
Distribuie pe