Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Poetul național ucrainean Taras Sevcenko, omagiat la Satu Mare
PSD Satu Mare  - Vineri, 16 Martie 2018

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, și directorul Cancelariei prefectului, Cecilia Marinescu, au participat vineri la manifestările organizate de comunitatea ucrainenilor din Satu Mare de ”Zilele Taras Sevcenko”, la 204 ani de la nașterea poetului național al Ucrainei, și au depus o jerbă de flori la bustul marelui om de cultură.

Evenimentul a venit să evoce nu doar personalitatea complexă a marelui om de cultură ucrainean, dar și relaţiile interetnice exemplare și multiculturalismul din municipiul și din județul Satu Mare.

”M-am bucurat să constat de-a lungul anilor că Taras Sevcenko este iubit şi cinstit de ucrainenii din Satu Mare și din întreaga lume, la fel ca Mihai Eminescu de către români sau Petofi Sandor de către maghiari. Sunt personalități uriașe de care se leagă identitatea culturală a națiunilor noastre, iar noi, ca și conlocuitori, este firesc să ne respectăm reciproc simbolurile.

Asigur membrii comunității ucrainene din județul Satu Mare că îi voi sprijini mereu în acțiunile pe care le întreprind, pentru păstrarea limbii şi a tradiţiilor și voi susține viitoarele proiecte româno-ucrainene, așa cum am făcut-o și până acum” - a declarat în fața audienței deputatul Octavian Petric.

Tags: omagiu  poet  taras sevcenko  
1076 vizite
Distribuie pe