Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Teatrul de Păpuși Brighella a prezentat spectacolul „Regatul regelui Hapciu”
Trupa Harag Gyorgy  - Miercuri, 21 Martie 2018

Teatrul de Păpuși Brighella a Trupei Harag György a prezentat miercuri, de ziua mondială a teatrului de păpuși, spectacolul „Regatul regelui Hapciu” în regia lui Nagy Regina.

 „În procesul repetițiilor am încercat să ne depășim propriile noastre limite, am utilizat cu mai mare îndrăzneală diversele elemente de teatru de păpuși, ținând seama ca rezultatul final să fie unul cu mult umor care să capteze atenția copiilor. Am avut ocazia să lucrez cu Nagy Kovács Géza care ne-a introdus în noile tendințe ale teatrului de păpuși din Ungaria, noi fiind nevoiți să ne adaptăm acestora în procesul montării” – a declarat Nagy Regina.

A fost odată, acolo unde a fost, dar a fost: un rege care a strănutat foarte mult. De  fiecare dată când a strănutat a avut pretenția ca întreg regatul să îi ureze deodată sănătate. Nu, nu, nu e chiar așa! Povestea noastră nu începe tocmai aici, ci cu mult înainte de acest eveniment! Să o luăm, deci, de la capăt!

A fost odată, acolo unde a fost, dar a fost: trei nebuni fără rege. Trei nebuni fără rege. Poate un rege fără nebun. Un rege care s-a temut de răceală. Ei, asta așa a fost. Îi era atât de frică, încât i-a aruncat în temniță pe toți cei care au îndrăznit să strănute. Răceala însă nu face diferență între regi și oameni de rând, iar într-o bună dimineață de iarnă, l-a ajuns din urmă și pe regele nostru. În tot regatul răsuna HAPCIU și SĂNĂTATE REGE. A fost compus chiar și un cântec pe această tem., Toată lumea se strofoca să inventeze ceva cu care să îl vindece pe rege. Toată lumea, mai puțin un tânăr păstor. A început o cruntă întrecere între încăpățânatul rege și mult mai încăpățânatul păstor. Au întâmpinat cele trei probe, mână de prințesă, jumătate de împărăție și multe batiste. Sfârșitul ce poate fi altceva: firește că a câștigat… răceala! Hapciu! De ce? Hapciu! Veți afla dacă veniți să vedeți povestea noastră!

Distribuția: Bandura Tibor, Nagy Anikó și Nagy Tamás, colaborator muzical: Fehér Róbert, regizor tehnic și sufleur Liegner Zsolt.

 

Tags: spectacol  premiera  harag gyorgy  teatru  papusi  
713 vizite
Distribuie pe