Locale Altele
Sambata, 28 Ianuarie 2023
Sam, 28 Ian 2023
Lansare de carte „Documente privind zona Codru și Subcodru din Sălajul istoric”
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Miercuri, 4 Aprilie 2018

Sub egida Centenarului României, Biblioteca Județeană Satu Mare organizează vineri, 13 aprilie, cu începere de la ora 13.00, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, evenimentul de lansare a cărții „Documente privind zona Codru și Subcodru din Sălajul istoric”.

Organizat în parteneriat cu Asociația „Codrenii” și Muzeul Județean Satu Mare, evenimentul îi va avea ca oaspeți pe cei doi scriitori, istorici și cercetători, dr. Marin Pop, de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Sălaj, respectiv inspector superior Daniel-Victor Săbăceag, de la Serviciul Județean Sălaj al Arhivelor Naționale.

Cartea  „Documente privind zona Codru și Subcodru din Sălajul istoric” a apărut în anul 2017 la Editura Mega din Cluj-Napoca și va fi prezentată publicului sătmărean de către ing. Ionel Costescu, președintele Asociației „Codrenii”, dr. Claudiu Porumbăcean, șeful Secției Istorie din cadrul Muzeului Județean Satu Mare, și dr. Viorel Câmpean, istoric și cercetător la Biblioteca Județeană Satu Mare, Compartimentul Colecții speciale și fond de patrimoniu.

Acest volum își propune „să analizeze evoluția civilizației umane din zona Codru și Subcodru, mai precis a localităților care au aparținut județului Sălaj, până la raionarea de tip sovietic din anul 1950. În marea lor majoritate, localitățile din zona supusă studiului nostru au aparținut, din punct de vedere administrativ, plasei Cehu Silvaniei. În momentul de față, localitățile analizate aparțin județelor Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Considerăm că demersul nostru științific va constitui un instrument util pentru cei care doresc să aprofundeze istoricul localităților supuse studiului nostru și nu numai.”, concluzionează autorii.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții autorităților publice locale și județene, primari și locuitori ai comunelor sătmărene din zona Codru și Subcodru, manageri și directori de instituții, profesori și cercetători, parteneri și colaboratori, scriitori și oameni de cultură, jurnaliști, muzeografi, arhiviști și bibliotecari.

 

Tags: lansare  carte  biblioteca  
1518 vizite
Distribuie pe