Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În anul Centenarului României, sătmărenii salută vechea capitală imperială, Viena
Florin Răchitan  - Duminica, 17 Iunie 2018

Cu ocazia Centenarului României Mari, reprezentanții mai multor regiuni din România, care au făcut parte, până la Marea Unire, din Imperiul Habsburgic (ulterior Austro-Ungar) au fost invitați la un eveniment cultural inedit desfășurat în vechea capitală imperială, Viena.

Michaelaplatz – piaţa publică de la porţile Hofburg (Palatul Imperial din Viena) a găzduit un târg al produselor tradiţionale, pe care le-au prezentat şi promovat expozanţi şi meşteşugari din Bucovina, Maramureş şi Sătmar.

Evenimentul ”România salută Viena” a fost organizat de Asociaţia „Mihai Eminescu“ din orașul în care și-a petrecut studenția poetul național al românilor, iar din județul Satu Mare au participat reprezentanți ai Muzeului Județean, Direcției Județene pentru Cultură, Forumului Democrat German, Asociației Civice ”Tempora” și Asociației Fotoclub ”Vasile Venig Laszlo” din Carei.

Au fost expuse, printre altele, ţesături, produse din lemn şi ceramică, ouă încondeiate. Totodată pe scena din Michaelaplatz au avut loc concerte, momente de dans şi prezentări ale portului popular din diferite regiuni istorice ale României actuale. Spectacolele au fost susținute de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul Folcloric Naţional ”Transilvania” din Baia Mare şi Ansamblul Doruri Sătmărene.

Standul județului Satu Mare a fost organizat prin grija directorului adjunct al Muzeului Județean, Daniela Bălu, și a Dianei Kincses, conservator de artă la aceeași instituție.

Standul a fost vizitat atât de ambasadorul României la Viena, Bogdan Mazuru, cât și de primarul orașului Viena, Michael Ludwig, fiecare primind cadouri precum steaguri și logo-uri cu Centenarul Unirii, obiecte de artizanat și un album al cunoscutului artist fotograf din Oaș, Remus Țiplea.

Tags: satmareni  centenar  viena  
3056 vizite
Distribuie pe