Locale Altele
Miercuri, 6 Iulie 2022
Mie, 6 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Negreşti-Oaş
Primăria Negrești-Oaș  - Sambata, 23 Iunie 2018

Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită în stil oşenesc la Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului. Tinerii negreşteni, oşeni, au purtat cu mândrie portul oşenesc. Fetele au învăţat să împletească cununi de Sânziene pentru a şi le aşeza pe cosiţe.

Au avut și oaspeți de seamă la Ziua Iei. O delegație din Germania a fost primită astăzi la Negreşti Oaş de primarul orașului, Aurelia Fedorca, delegaţia a fost condusă de către preşedintele Consiliulul Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi de consilierii judeţeni Gheorghe Marincaş şi Gheorghe Ciocan, care i-au însoțit pe meleagurile oşeneşti şi sus la Luna Şes, ca mai apoi să viziteze Muzeul în aer liber al Ţarii Oaşului, unde au fost primiţi cu pâine şi sare. Alături de oșeni s-a mai aflat prefectul Darius Filip şi senatorul Gabriel Leş.

Meşteşugăriţele Mirela Bud, Mihaela Deac, Dorina Mercea, Anica Mare au fost la înălţime ca de fiecare dată, ’’tanti’’ Floare Finta, tezaurul uman viu, Floarea Hotca, luminător al satelor şi Maria Finta au fost neobosite şi pline de energie.

Maria Tripon, Ansamblul Sânzienele și ceteraşii au făcut un spectacol muzical pe măsura evenimentului. Toate acestea împletite exact ca şi cununile de Sânziene, mirosind a lavandă de Oaş, au însufleţit acestă manifestare dându-i aura şi energia oşenescă.

Tags: ziua  ia  negresti-oas  
2064 vizite
Distribuie pe