Locale Altele
Duminica, 26 Martie 2023
Dum, 26 Mar 2023
Ceremonie de premiere la sfârșit de stagiune a trupei ”Harag Gyorgy” a Teatrului de Nord
Teatrul de Nord Satu Mare  - Sambata, 23 Iunie 2018

Trupa Harag György a decernat tradiționalele premii acordate artiștilor și personalului pentru performanțe deosebite din stagiunea curentă. Momentul festiv al înmânării premiilor a fost inclus în programul spectacolului de gală de închidere de stagiune.

În seara zilei de 22 iunie, au fost acordate premiile stagiunii în baza voturilor publicului, personalului artistic, respectiv consiliului artistic al trupei. Înmânarea distincțiilor a fost divizată în două părți. Prima parte a fost dedicată în exclusivitate premiilor publicului. Câștigătorii au fost desemnați în urma consultării chestionarelor completate de public.

Astfel, spectacolul ”Fără leac împotriva familiei” a câștigat în categoria cel mai bun spectacol al stagiunii, spectacolul ”Cincisprezece încercări pentru actorie” în categoria cel mai bun spectacol studio, iar ”Dincolo de muntele Maszat” în categoria cel bun spectacol pentru copii.

În acest an, spectatorii au avut ocazia de a se pronunța și în ceea ce privește spectacolele invitate. Conform părerii lor, cel mai bun spectacol invitat în regim de abonament al stagiunii a fost ”A douăsprezecea noapte”, cel mai bun spectacol invitat în afara regimului de abonamente ”Exit”, iar cel mai bun spectacol lectură din seria ”O dramă pe lună” a fost ”Nebunul, doctorul, elevii și dracul”.

Premiul de câte 450 de lei acordat de Fundația Proscenium câștigătorilor sondajului realizat la Baia Mare a fost înmânat de către directorul artistic al trupei, Bessenyei Gedő István, actorilor Nagy Csongor Zsolt și Moldován Blanka.

În continuare au fost decernate premiile în categoria cea mai bună actriță dramatică pentru Kovács Nikolett, în categoria cel mai bun actor dramatic pentru Rappert-Vencz Gábor,  premiul în categoria cea mai bună actriță comică pentru Moldován Blanka, premiul în categoria cel mai bun actor comic pentru Nagy Csongor Zsolt, cea mai bună actriță în rol secundar acordată lui Méhes Kati, premiul în categoria cel mai bun actor în rol secundar pentru Poszet Nándor. Premiile de câte 450 de lei au fost oferite de Clinica Korall și înmânate de Dr. Kállay Karola. Trupa a acordat abonament de onoare lui Pataki Enikő, care de ani de zile susține trupa prin munca sa devotată.

Seria distincțiilor profesionale a început cu acordarea premiilor pentru personal. Începând din acest an, se decernează două astfel de premii, obținute acum de Varga Katalin, regizor tehnic, respectiv Botos Gergő, sunetist. Premiile de câte 500 lei au fost oferite de Fundația Proscenium și înmânate de Bessenyei Gedő István.

În continuare a urmat acordarea Premiului Baranyai Zoltán, înființat de consiliului artistic al trupei și sprijinit material de familia Baranyai. Premiul Baranyai Zoltán, în valoare de 500 lei, acordat celui mai bun actor debutant al stagiunii, a fost obținut în acest an de Orbán Zsolt.

Pe baza voturilor membrilor trupei, consiliul artistic a acordat patru premii de prestaţie artistică, respectiv consolidare de trupă actorilor Keresztes Ágnes, Frumen Gergő, Moldován Blanka și Nagy Csongor Zsolt. Premiile în valoare de câte 900 de lei au fost oferite de Fundația Proscenium și înmânate de Bessenyei Gedő István.

Ultima parte a ceremoniei de premiere a fost rezervată celor două mari premii artistice acordate în baza voturilor trupei și a consiliului artistic, anume Premiul Ács Alajos în valoare de 2250 de lei obținut de actrița Kovács Nikolett și Premiul Harag György, în valoare de 4500 de lei, obținut de actorul Gaál Gyula. Premiul Ács Alajos a fost înmânat de Poszet Kinga din partea Poszet Kft., iar premiul Harag György, de Ilonczai Tamás, din partea Autonet Import Kft.

Regia spectacolului de gală a fost semnată de Bessenyei István, decor: Fornvald Gréti, costume: Szabó Anna, coregrafia: Gabriela Tănase, conducător muzical: Manfrédi Annamária.

Tags: premiere  final  stagiune  harag gyorgy  
1315 vizite
Distribuie pe