Locale Altele
Miercuri, 23 Iunie 2021
Mie, 23 Iun 2021
Acord de cooperare transfrontalieră între Biblioteca Județeană și Biblioteca Orășenească „Bródy Sándor”
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Marti, 31 Iulie 2018

Biblioteca Județeană Satu Mare a primit vineri, 27 iulie 2018, vizita delegației de la Biblioteca Orășenească „Bródy Sándor” din Eger, Ungaria, ocazie cu care reprezentații celor două biblioteci publice au semnat un acord de cooperare, pe durată nedeterminată, având drept scop stabilirea relațiilor profesionale care să contribuie la crearea și dezvoltarea unor servicii și activități de bibliotecă diverse, orientate spre nevoile de informare, studiu și cercetare, identificate în rândul membrilor comunităților din cele două orașe.

Delegația din Eger a fost condusă de către d-na Tőzsér Istvánné, directorul general al Bibliotecii Orășenești „Bródy Sándor”și a însumat peste 80 de participanți, atât bibliotecari, cât și membri ai Grupului de lectură „Dsida Jenő”.

Gazdele întâlnirii au fost Lacrima Camelia Istrăuan, managerul bibliotecii Județene Satu Mare, drd. Marta Cordea,  expert în bibliofilie, și dl. Muzsnai Árpád, președintele Societății Maghiare de Cultură din Transilvania–Vicepreședinția Satu Mare, cel care a mijlocit legătura între cele două biblioteci.

În luările de cuvânt, cele două directoare au întărit necesitatea cooperării transfrontaliere, bazată pe schimb de experiență profesională, pe recunoașterea și promovarea patrimoniului cultural și spiritual al celor două județe, crearea de noi oportunități care să conducă la dezvoltarea profesională continuă a bibliotecarilor din cele două instituții.

După momentul oficial de semnare a acordului de cooperare, delegația din Eger a făcut turul Bibliotecii Județene Satu Mare, dovedind maxim interes pentru întregul flux de activități profesionale întreprinse de bibliotecarii sătmăreni, mai cu seamă pentru activitatea de prelucrare, cercetare și valorificare a documentelor de bibliotecă ce constituie colecțiile speciale și fondul de patrimoniu.

 

Tags: acorb  cooperare  biblioteca  eger  satu mare  
694 vizite
Distribuie pe