Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Careieni prezenți la vernisajul expoziției „Comorile României” de la Muzeul de Artă
Centrul Cultural Carei  - Joi, 4 Octombrie 2018
Miercuri, 3 octombrie 2018 de la ora 14:00, la galeria Muzeului de Artă din Satu Mare a avut loc vernisajul-eveniment al expoziției de artă fotografică “Comorile României”.

Expoziția itinerantă a artistului fotograf Ilie Tudorel, originar din Ardud, este dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Anului European al Patrimoniului Cultural 2018. Evenimentul a fost moderat de doamna Liuba Horvat, șef secție la Muzeul de Artă Satu Mare.

Au mai luat cuvântul domnul Ovidiu Duma, primarul orașului Ardud și artistul Ilie Tudorel, care a susținut și o amplă prezentare a simbolurilor pe care le regăsim în obiectivele de patrimoniu fotografiate, fie acestea biserici de lemn din Maramureș, fortărețe dacice, sculpturi sau mănăstiri din Bucovina.

La manifestarea culturală au fost prezenți și reprezentanți ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” din Carei. Adrian Ștefănuți, referent la Centrul de Promovare a Turismului a transmis câteva cuvinte publicului prezent, menționând importanța cunoașterii obiectivelor de patrimoniu cultural tangibil și intangibil, dar și a simbolurilor pe care le regăsim în cadrul acestora, simboluri care se identifică cu identitatea noastră.

Acesta a amintit de faptul că Ilie Tudorel este un colaborator important al careienilor, întrucat anul acesta a mai avut două expoziții la Castelul Károli din Carei, iar vineri, 5 octombrie revine la Carei cu o nouă expoziție inedită, intitulată „Semnele Ceriului”.

La vernisaj au participat numeroși elevi sătmăreni și ardudeni care s-au arătat încântați de lecția de istorie non-formală oferită cu acest prilej. Programul artistic a fost pregătit de Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” din Ardud, membrii acestuia susținând un mini-recital cuprinzând atât dansuri cât și melodii din Zona Codrului.

Expoziţia, cuprinzând peste 70 de lucrări de artă fotografică (unele de mari dimensiuni) cu cele mai valoroase locaţii, monumente sau sit-uri arheologice (aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO), va putea fi vizitată în perioada 3 – 24 octombrie 2018, la Muzeul Judeţean Satu Mare, Secţia Artă.
887 vizite
Distribuie pe