Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Teatrul de Păpuși Brighella premiat la Cluj
Trupa Harag Gyorgy  - Luni, 22 Octombrie 2018

În perioada 15-19 octombrie s-a desfășurat la Cluj cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși şi Marionete PUCK.

Printre cele 24 de spectacole invitate s-a numărat și Teatrul de Păpuși Brighella care a evoluat, de data aceasta, cu spectacolul Fiul muzicantului și dracii. Juriul festivalului, alcătuit din apreciați reprezentanți ai genului, a acordat păpușarilor sătmăreni premiul pentru cele mai bune marionete.

Muzicantul Zsiga lucrează în pădure împreună cu pădurarul Kálmán și soția acestuia, Matilda. În timp ce cuplul râde cu poftă și discută despre puterea creatoare a cuvântului rostit, Zsiga nu face nimic altceva, decât râde sub mustață. În momentul în care, din glumă, își exprimă fiecare dorințele, li se alătură și acesta din urmă, dorind ca soția lui să nască doisprezece copii. În momentul în care ajunge acasă, realizează că dorința i s-a și împlinit. Responsabilitatea creșterii copiilor îl înspăimântă atât de mult pe muzicant, încât își pune o nouă dorință, anume mai bine să fie luat el însuși de drac și dus de către acesta în iad. La fel ca înainte, spre marea sa surprindere, și această dorință îi este îndeplinită.

După un timp, Levente, mezinul familiei, pornește în căutarea tatălui. Străbate Raiul, apoi iadul, până îl găsește, în cele din urmă pe muzicantul Zsiga și pe prințesa Klári. Ce se întâmplă în regatul dracului și cum reușește Levente să-l ducă de nas? Veți afla toate acestea din povestea noastră.

Echipa de realizatori: Sramó Gábor, regizor, directorul Teatrului de Păpuși Bóbita din Pécs, Szántó Viktória, dramaturg, Nagy-Kovács Géza, marionete și scenografie, membrul Teatrului de Păpuși Bóbita din Pécs, muzica Kovács Áron Ádám. Distribuția: Bandura Tibor, Laczkó Tekla, Nagy Anikó și Nagy Tamás.

 

Tags: brighella  teatru  papusi  premiu  
586 vizite
Distribuie pe