Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Orb de mină”, spectacol cu intrare liberă la Casa de Cultură a Sindicatelor
Trupa Harag Gyorgy  - Luni, 5 Noiembrie 2018

Marți, 6 noiembrie, începând cu ora 19.00,  va evolua pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, Atelierul Teatral Independent Osonó cu spectacolul „Beznă de mină”, realizat în colaborare cu Teatrul Andrei Mureșan.

Spectacolul face parte din proiectului interetnic al Teatrului Independent Osonó, proiect co-finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice - Guvernul României.

Între 4 și 14 noiembrie, Teatrul Andrei Mureşanu şi Trupa Osonó așteaptă spectatorii din Timișoara, Satu Mare, Târgu Mureș și Cluj Napoca la o confruntare cu „Orb de mina” al lui Székely Csaba, așa cum a ajuns el pe scenă în viziunea tinerei regizoare Catinca Drăgănescu.

Orbul de mină este omul care și-a redus existenta la o singură preocupare, supraviețuirea, iar din cauza luptei pentru supraviețuire personajele lui Székely  Csaba trăiesc ca niște orbi: votează ca niște orbi, se fac că nu văd prăpădul lăsat în urmă de mafia pădurilor, nu văd suferința surorii și nici decăderea fiicei, sunt orbiți de ura interetnică și nu văd cum încetul cu încetul le moare toată comuna.

Spectatorii din cele patru orașe vor experimenta o cădere de extremă actualitate în România, acolo unde omul alunecă împins de sărăcie, dar și de prostie și lăcomie, împins de povara unor secrete și vini tragice, dar și de ambiții deșarte – o prăbușire din naivitate, dar și din criminală iresponsabilitate. Catinca Drăgănescu și echipa sa reușesc un spectacol rarisim în lumea noastră teatrală, o tragi-comedie despre neputința unei comunități din Secuime de a ieși din bezna propriilor prejudecăți – o poveste care răscolește prin zgura din mințile și sufletele noastre.

Distribuția: Virgil Aioanei, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Fazakas Hunor, Elek Ágota, Gászpor Adrienn și Macsuka Patrik. Regia artistică: Catinca Drăgănescu, asistent de regie: Fazakas Misi, decor: Wegroszta László, coregraf: Ivácson László, muzica: Csibi Szabolcs.

Orb de mină este un spectacol bilingv, cu traducere în limbile română și maghiară.

 

Tags: spectacol  teatru  osono  satu mare  
1389 vizite
Distribuie pe