Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Victor Socaciu și Emeric Imre vor concerta la Satu Mare în cadrul Galei Folk „Octavian Bud”
Centrul de Creație Satu Mare  - Marti, 6 Noiembrie 2018

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, organizează a doua ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud”.

Gala de premiere și concertul va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 17.00 la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

Vor susține recitaluri: Victor Socaciu, Valentin Moldovan, Emeric Imre, Grupul folk ”Eu cred”, George Negrea și Loredana Morar.  INTRAREA LIBERĂ.

Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria celui ce a fost Octavian Bud, o emblemă a folkului sătmărean, dar și național.

Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.

Satu Mare este o emblemă a folkului național. Mircea Florian, născut la Satu Mare fiind printre pionierii folkului românesc.

Tags: gala  folk  octavian bud  victor socaciu  emeric imre  
525 vizite
Distribuie pe