Locale Altele
Joi, 1 Decembrie 2022
Joi, 1 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Negrești-Oaș a avut loc cea de-a X-a ediție a expoziției „Versus dar împreună”
Centrul de Creație Satu Mare  - Duminica, 25 Noiembrie 2018

Sâmbătă,  24 noiembrie 2018,  în Galeriile de Artă „Dr. Pop Mihai” din Negrești Oaș a avut loc cea de-a X a ediție a expoziției „Versus dar împreună”, în organizarea lui: Romeo Komaromi, Remus Țiplea și Emilian Moldovan, parteneri: National Geographic România, Primăria Orașului Negrești Oaș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. 

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Aurelia Fedorca – primarul Orașului Negrești Oaș, Robert Laszlo – managerul CJCPCT Satu Mare, Natalia Lazăr – managerul Casei Orășenești de Cultură Negrești Oaș, Oana Ivan – antropolog, din partea National Geographic România, artistul plastic – Dorel Petrehuș și cei trei organizatori: Remus Țiplea, Romeo Komaromi și Emilian Moldovan.

Cea de-a X –a ediție a expoziției de fotografie Versus dar împreună a adunat la Negrești Oaș unul din cele mai nordice orașe al României, 26 de fotografi aflați toți în căutarea fotografiei absolute. Sub egida Consiliului Județean Satu Mare și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare s-a editat și un album foto cu lucrările celor care și-au expus fotografiile pe simezele galeriei negreștene.

Diversitatea de stiluri conferă expoziției o dinamică și o diversitate cu adevărat remarcabilă. Lumea pe care oamenii aceștia o surprind în ipostazele ei când inedite, când inefabile dau măsura unei pasiuni și a unei vocații meritorii.

Într-o lume în care într-o singură zi se fac miliarde de poze, poate părea superfluă organizarea unei expoziții de fotografie.

Cu toate acestea, în urmă cu aproape un deceniu, patru fotografi din Oaș au pus bazele unui festival de fotografie sugestiv intitulat „Versus dar împreună”, iar anii care au trecut, nu au făcut altceva decât să confirme viabilitatea și consistența acestui demers artistic. 

Dintre cei patru inițiatori, pe baricade au mai rămas doar trei: Remus Țiplea, Emilian Moldovan, și Romeo Komaromi, care continuă să creadă cu o superbă îndârjire, că lumea strecurată prin lentile poate fi mai frumoasă, că o fotografie are puterea să bucure și chiar să vindece.

În fiecare an au expus pe simezele negreștene, mari fotografi din România, foarte mulți dintre ei apreciați la cel mai înalt nivel în lumea artei fotografice, dar și a publicațiilor de profil.

 

 

Tags: expozitie  negresti oas  
1149 vizite
Distribuie pe