Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Week-end festiv organizat de Trupa Harag György cu ocazia împlinirii a a 65 de ani
Trupa Harag Gyorgy  - Marti, 27 Noiembrie 2018

În prioada 22-25 noiembrie Trupa Harag György și-a sărbătorit aniversarea de 65 de ani de la fondare cu o serie de evenimente pe cât de variate, pe atât de interesante publicului iubitor de teatru.


Seria evenimentelor a debutat în seara  zilei de 22 noiembrie  în sala mare a Teatrului de Nord unde a avut loc proiecția înregistrării spectacolului Mansarda din anul 2002. Ziua de vineri a început, de asemenea, cu o proiecție, de data aceasta la Casa Meșteșugarilor, cu proiecția înregistrării spectacolului Magellan din anul 1975, după care, în foaierul Tetarului de Nord a avut loc vernisajul expoziției 65 de ani în imagini.

Programul zilei de vineri a inclus două reprezentații. Prima, drama lui Josep M. Benet I Jornet: Actrițele, în bufetul teatrului, în regia lui Beczásy Áron, după care Sala Studio Ács Alajos a găzduit premiera spectacolului Burundanga în regia lui Csábi Anna, acest din urmă spectacol fiind realizat în colaborare cu Teatrul Maghiar Csiky Gergely din Timișoara, care, asemenea trupei sătmărene, în această stagiune, își aniversează și acesta 65 de ani de la fondare.


În dimineața zilei de 24 noiembrie, iubitorii spectacolelor vechi au putut vizona la Casa Meșteșugarilor proiecția spectacolului Unu, doi, trei… (1977), după care toți cei interesași au fost așteptași în bufetul Teatrului de Nord la lansarea cărții Zilierii ardeleni ai Thaliai de Nászta Katalin. În cadrul evenimentului a fost reluat în dupăamiaza zilei de sâmbătă spectacolul de mare succes 15 încercări despe actorie, ziua încheindu-se cu mult așteptata gală în cadrul căreia au evoluat foști și actuali membrii ai trupei precum: Czintos József, Méhes Kati, Kovács Éva, Bartis Ildikó, Gajdó Delinke, Kovács Lenke, Papp Éva, Bálint Márta, Bartha Boróka, Fehérvári Péter și Baksa András, Nagy Csongor Zsolt, Varga Sándor, Poszet Nándor, Gaál Gyula, Bándi Johanna, Gál Ágnes, Laczkó Tekla, László Zita și Péter.

În cadrul spectacolului de gală au fost numiți și noii membrii onorifici ai trupei: Benczédi Sándor, D. Szabó Éva, Dálnoky Zsóka, Dengyel Iván, Fülöp Zoltán, Görgényi Gabriella, Parászka Miklós, Paulovics László, Szélyes Ferenc.


Ultima zi, duminică, a fost și ea una plină de evenimente. A avut loc în această zi comemorarea colegilor decedați prin vizitarea mormintelor acestora și depunere de coroane. După masa a început cu o nouă lansare de carte, de data aceasta a fost lansat volumul Cronica a 65 de ani, o publicație destinată istoricului Trupei Harag György. La ora 18.00 publicul a fost așteptat din nou în sala Studio Ács Alajos la spectcaolul lectură Paravarieté în regia lui Balázs Attila, directorul artistic al teatrului maghiar timișorea (reprezentația făcând parte din seria O dramă pe lună).


Începând cu ora 20.00, sala mare a Tetarului de Nord a găzduit Teatrul Național din Budapesta cu spectacolul Carusel realizat în colaborare cu Ansamblul Național Maghiar de Dans în regia lui Vidnyánszky Attila.În încheierea evenimentulu festiv spectatorii i-au putut omagia pe membrii decedați trupei prin aprinderea unei luminări la portretele acestora expuse la intrarea Teatrului de Nord.

Tags: festivitate  trupa harag gyorgy  
1184 vizite
Distribuie pe