Locale Altele
Miercuri, 19 Mai 2021
Mie, 19 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziția „Femei care au schimbat lumea”, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Carei
Centrul Cultural Carei  - Vineri, 8 Martie 2019

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” au realizat expoziția de imagini intitulată „Femei care au schimbat lumea”.

Expoziția se găsește în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei și cuprinde 25 de portrete ale unor femei din întreaga lume, care, prin contribuțiile pe care le-au adus în domeniul lor de activitate, au transformat semnificativ lumea în care trăim. Printre acestea regăsim femei care au activat în politică, în educație, medicină știință, cercetare, sport, în lumea modei sau în domeniul artistic sau social.

Enumerăm câteva dintre personalitățile feminine prezente: Regina Victoria a Regatului Unit a Marii Britanii și Irlandei de Nord, Maria Montessori, Marie Curie, Stephanie Kwolek, Mária Telkes, Ana Aslan, Margaret Thatcher, Maica Tereza, Regina Maria a României, Nadia Comăneci sau Indira Ghandi.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 8-22 martie 2019, conform programului de vizitare a Castelului Károlyi.

Evenimentul este organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport Carei.

 

Tags: expozitie  carei  ziua femeii  
444 vizite
Distribuie pe