Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
„Prințesa de cartier”, în premieră, duminică, la Sala Studio
Teatrul de Nord Satu Mare  - Marti, 7 Mai 2019

Teatrul de Nord prezintă duminică 12 mai 2019, de la ora 19.00 în Sala Studio, premiera spectacolului ”Prințesa de cartier” de Andrei Ivanov, traducerea Raluca Rădulescu, în regia lui Nikita Betehtin, cu Raluca Mara, Andrei Stan, Ciprian Vultur, Dana Moisuc, Sorin Oros, Tibor Székely, Alexandra Odoroagă, Cristian But. 

Spectacolul este continuarea schiței prezentate în august 2018, la finalul Laboratorului teatral coordonat de regizorul rus Oleg Loevski, în care toți actorii, împărțiți în trei echipe, au lucrat intensiv pe trei texte contemporane, timp de numai cinci zile, experimentând punerea în scenă a trei schițe de spectacole, contra cronometru.

Durata spectacolului: 1h, 20 min.

Vârsta recomandată: 14+

Preț bilet: 18 lei

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6; telefon: 0261712106

www.teatruldenord.ro

PRINȚESA DE CARTIER de Andrei Ivanov

Regia: Nikita Betehtin

Traducerea: Raluca Rădulescu

Scenografia: Cristian Gătina 

Distribuția: 

Tanka - Raluca Mara

Serioja - Andrei Stan

Kostea - Ciprian Vultur

Larisa, mama lui Serioja - Dana Moisuc

Egor, tatăl Tankăi - Sorin Oros
Slavik - Tibor Székely
Veronicika - Alexandra Odoroagă
Renat - Cristian But

Ideea piesei Prințesa de cartier a apărut în 2013, dar scrierea ei a început în cadrul „Laboratorului de Dramaturgie” organizat în 2016 de Centrul Național de Dramaturgie din Belarus. Piesa a fost finalizată în februarie 2017, când a fost selectată pe lista-scurtă a Festivalului de Dramaturgie Tânără Liubimovka-2017, a fost premiată la trei concursuri de dramaturgie: Personaje și Inițieri și Superlative, fiind apoi nominalizată la categoria „Cea mai bună piesă a anului” la Premiile „Masca de Aur”, ediția 2018. În decurs de un an piesa a fost montată de regizori tineri, dar foarte apreciați, în peste 10 teatre diferite din Belarus și Rusia, de la un mic teatru independent din Krasnoiarsk, la teatrele municipale din Riazan, Șarâtovo sau Serov, până la teatre din Misk și celebrul Teatru A.S. Pușkin din Moscova, prima montare având cinci nominalizări la premiile „Masca de Aur” 2018. Piesa a fost tradusă în limba spaniolă și în limba română pentru „Antologia secțiunii Spectacole-Lectură” a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 25, iunie 2018.

Andrei Ivanov a absolvit Facultatea de Limbă și Literatură Rusă a Universității de Stat din Brest, Belarus. A fost corespondent al Agenției de știri Interfax și redactor la Editura Labirint din Belarus. În prezent trăiește la Moscova. Este dramaturg, scenarist și regizor, membru al Uniunii Scriitorilor din Moscova. A regizat reclame, clipuri video și filmul de scurt-metraj - Casa duhurilor (premiul Festivalului de Scurtmetraje de la Praga, 2013). În prezent scrie scenarii de film și televiziune, dar și piese de teatru pentru toate vârstele. În 2018 a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun dramaturg” la Premiile Teatrale Naționale ale Rusiei „Masca de Aur”.

Nikita Betehtin s-a născut în orașul Tyumen din Rusia, în anul 1988. A absolvit o școală locală de teatru și a condus teatrul de tineret din orașul natal. A studiat regia la cea mai prestigioasă Academie de Teatru din Rusia, în 2018 absolvind masteratul la Școala-studio a Teatrului de Artă din Moscova. A montat peste 10 spectacole în teatre din Rusia și Estonia, de la texte clasice ale dramaturgiei ruse și universale, la texte contemporane.

 

386 vizite
Distribuie pe