Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Laboratorul de teatru ajunge la a doua ediție
Teatrul de Nord Satu Mare  - Joi, 22 August 2019

Compania „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord începe stagiunea 2019-2020 cu 9 zile de Laborator teatral, proiect aflat la cea de-a 2-a ediție.

Anul acesta metoda de lucru aleasă este teatrul devised (creație colectivă) cu tema Comunicare. Sunt invitați tinerii regizori: Cristian Ban, Catinca Drăgănescu și Dragoș Alexandru Mușoiu.

În perioada 24 august - 1 septembrie 2019, întreaga trupă va fi implicată în proiect - actori, scenografi, personal tehnic și artistic.

Se păstrează metoda de lucru folosită în laboratorul de anul trecut: actorii, împărțiți în trei echipe, vor lucra intensiv, experimentând punerea în scenă a trei spectacole, contra cronometru, diferența fiind absența textelor ca punct de plecare.

Construcția celor trei spectacole pornește de la tema comună – comunicare – teatrul devised fiind o formulă de lucru provocatoare, în care ideile actorilor converg cu cele ale scenografului şi a regizorului devenit un orchestrator de energii.

Intenția acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unor repetiții la maximă intensitate, sub presiunea timpului şi cu mijloace de producție existente. 

Cele trei spectacole vor fi prezentate publicului în ultima zi a proiectului.

LABORATOR 2

Metoda de lucru: teatru devised

Tema: Comunicare

Regizori invitați: Cristian Ban, Catinca Drăgănescu, Dragoș Alexandru Mușoiu

Perioada de desfășurare: 24 august - 1 septembrie 2019

Programare spectacole: 1 septembrie 2019 - urmate de discuții cu publicul (intrarea liberă)

 

Tags: laborator  teatru  satu mare  
617 vizite
Distribuie pe