Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
De sărbătoarea Sfântului Martin, copiii vor defila cu lampioane prin centrul Sătmarului
Forumul Democrat German Satu Mare  - Marti, 12 Noiembrie 2019

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni ”Gemeinsam”, împreună cu Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger” şi cu Comunitatea Germană a bisericii Calvaria organizează  în data de 14 noiembrie Sărbătoarea Sfântului Martin.

În acest an vor participa la manifestare în jur de 1.000 de copii de la grădiniţa Ham Janos şi Grădiniţa Nr.9 cu secţia de predare în limba germană şi clasele primare de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”, precum şi clasele partenere ale acestora de la Şcoala Generală din Beltiug şi din Oradea.

Urmând exemplul Sfântului Martin, care i-a ajutat pe nevoiaşi, copiii au cumpărat lumănârile în lanternele lor de la voluntarii Liceului ”Johann Ettinger” şi cei ai Organizaţiei ”Gemeinsam” cu scop caritativ. Banii adunați din vânzarea lumânărilor vor finanța îmbrăcăminte de sport pentru copiii nevoiași.

Programul manifestării începe la ora 16:45 la biserica Calvaria, unde cei mici de la grădiniţe şi clasele pregătitoare, precum şi cei de la clasele 0, 1 și 2 ale Liceului German vor fi  aşteptaţi de preoţii comunităţii germane şi române.

Marşul în amintirea Sfântului Martin porneşte la ora 17:30 din faţa catedralei romano-catolice din Centrul Vechi in frunte cu un calaret si cu Fanfara din Foieni. Copiii vor defila cu lanternele lor confecţionate de ei împreună cu educatoarele şi învăţătoarele lor pentru acest eveniment. Înconjurând parcul, copiii  ajung la biserica Calvaria, unde va avea loc programul pentru clasele 3-4.

Copiii vor cânta cântece de Sf. Martin şi se vor ruga în trei limbi. Preotul Michael Orban va povesti copiilor despre faptele bune ale Sfântului Martin. După binecuvântare, copiii vor ieşi cu părinţii lor cântând din biserică.

Tags: defilare  lampioane  martinstag  
2597 vizite
Distribuie pe