Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zilele Maghiare Partium
Florin Răchitan  - Vineri, 28 August 2009

UDMR Satu Mare, în colaborare cu mai multe organizaţii non-guvernamentale, organizează la sfârşitul acestei săptămâni o nouă ediţie a Zilelor Maghiare Partium.

Grosul manifestărilor se va desfăşura în Grădina Romei, unde sunt aşteptaţi sătmărenii în număr cât mai mare, indiferent de etnie, fiecare urmând să-şi găsească ceva pe placul lui în program.

 

Manifestările încep oficial vineri seara, cu un spectacol cultural la Teatrul de Nord, iar asemenea evenimente culturale vor mai avea şi sâmbătă şi duminică în alte locaţii, ieşind în evidenţă concertul susţinut de Trio Consonantia în sala festivă a Episcopiei Romano-Catolice, sâmbătă, de la ora 17.

 

În Grădina Romei, programul începe sâmbătă de la ora 11 şi cuprinde atât manifestări culturale, cât şi activităţi distractive pentru toate vârstele, expoziţii, târg al meşteşugarilor, concurs de bogracs şi de preparare a altor bunătăţi tradiţionale, degustare de vinuri şi pălincă, precum şi concerte de muzică populară şi pop-rock.

 

Toate acestea vor continua şi în cursul zilei de duminică, iar la ora 14 personalităţile politice locale vor participa la un talk-show cu titlul: „În opoziţie la Bucureşti, la putere în Satu Mare”.

 

La ora 15, sătmărenii vor putea să guste din cel mai mare cozonac din judeţul Satu Mare, copt de brutăria Fastus, în cadrul unui eveniment organizat de portalul de limbă maghiară Szatmar.ro.

 

Pe scena din Grădina Romei va concerta, cu începere de la ora 18.30 celebra trupă Dolly Roll, apoi, de la ora 21, pe platoul din faţa Muzeului Judeţean va cânta câştigătoarea concursului Megastar din Ungaria, Ruzsa Magdi.

Tags: zilele  maghiare  partium  
2225 vizite
Distribuie pe